|
|
|
|||||||
| Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Tak já zrovna včera kupoval i sled XXL
N těch zkouškách uvidim, ale měl jsem šňůru 2m a teď sem si nechl ušít třímetrovku. Jednoduše od postroje po ocas skoro metr a od opasku ke kolu v podstatě to samý a když líné psisko z kopce běží pomalu, musím brzdit |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
To Adrian: Vlastníkem 1 ČsV (Orka z Molu es) jsem a dokonce toto ČsV je momentálně jediné, které běhá závodně ve spřežení (nepočítám individuály Kamilu Novákovou a Pavla Janovského), takže si myslím, že o motivaci a zapřahání trochu něco vím...... Netvrdím, že všichni musheři se chovají ke psům korektně (ostatně někteří majitelé ČsV se také nechovají, tak jak by měli), ale neházej nás prosím všechny do jednoho pytle. Znám spoustu těchto lidí, kteří tzv. "domov důchodců" doma mají a nezbaví se psa jenom proto, že už nemůže běhat. Třeba my máme doma 3!!!! Samozřejmě, když máš více psů, nemůžeš se jim jednotlivě věnovat, tak jako kdybych měla 2-3, ale neznamená to, že na ně kašlu!!! Přijeď se prosím podívat někam na závody, ať vidíš, jak to chodí, než někoho začneš napadat. Můžeš začít třeba Hrobskou jízdou 3. - 4.10. Tímto bych chtěla pozvat všechny, co by se chtěli přijet podívat. Závody se konají v Hrobě u Teplic u hřbitova
Co se týče postrojů, mě se osvědčil od Zero DC. Manmat a Polar mi po nějakém čase začal psa odírat. Také jsou dobré od P. Pfeifera. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Pro Orka: akorát nevím, na koho takhle reaguješ?
Jestli na mě, tak jen vím, jak to chodí. Nepsala jsem nikde, že u všech, nikoho do žádného pytle nikam neházím, atd. atd. Psala jsem, u "musherů", uvozovky jsou vidět..... Prostě to je "problém", o kterém se ví a nikdo o něm nemluví. jen namátkou první odkaz, který mi padl pod ruku: http://www.tombru.com/mushing/index.php?topic=613.0 Pokud tvá odpověď nebyla mě, tak se omlouvám.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Hanko, hned v úvodu bylo napsáno to Adrian, takže reakce byla na Adriana, ne na Tebe. Ale jinak k tomu příspěvku, který si sem vložila (a je vytržený z kontextu....). Jednalo se o psy, které dával jistý člověk z důvodu, že mu jich několik ze smečky někdo otrávil fridexem a chtěl zbytku zachránit život, jelikož dostával výhružný dopisy a nebylo to poprvý, co se mu to stalo. V takovémto případě bych to asi i pochopila. To že někdo dá inzerát, že daruje psa z důvodu toho, že se mu do spřežení úplně nehodí, není nic k odsouzení. Pokud pro něj nemá uplatnění, tak je pro toho psa lepší, když je u někoho jiného, kdo s ním bude běhat, než když nebude dělat nic (pro závodního psa je to utrpení). I na těchto stránkách jsou psi, kteří hledají svého pána z nějakého důvodu. Já jsem třeba také už 3. majitel svého ČsV.... Konkrétně ty to do Hrobu nemáš daleko, tak se přijeď podívat a můžeme si o tom popovídat. Případně se můžeš přijet podívat i k nám domů, bydlím v Petrohradu u Podbořan. To je z Kadaně taky co by kamenem dohodil
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Upřímně řečeno, zrovna ten víkend nevím co dřív: buď se jet podívat na canisterapeutické zkoušky nebo svod a výkonnostní zkoušky frísů
Já taky nikoho nesoudím, dokonce ani mushery, kteří rozdávají staré psy. Ale uspávání je mi proti srsti....je to na svědomí každého člověka. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
No já nevím, kde si sebrala to uspávání psů..... Pokud se tak někdy stalo, tak samozřejmě je to špatně. Ale takhle to vypadá, že to je mezi mushery běžná praxe a to vážně není!!!! Jak říkám, přijeďte se podívat někam na závody, pak můžete soudit. Hlavně ti, co s tímto sportem chtějí začít se tam můžou leccos dovědět. Musheři jsou vesměs přátelští tvorové a rádi poradí
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Já o takových vím, bohužel....Ale je jasné, že to prostě nikam psát nebudu. Zrovna tak jich dost znám a jsou to super lidi, u kterých se mají jejich psi jako v bavlnce. Ale to je všude...Chrtaři, jejichž psi už doběhali (díky bohu tady v ČR snad ne....), ovčáčkáři, jejichž 10 leté pracovní NO už zabírá místo v kotci novým mladým nadějím, NO feny, které mají herpes a už se na nich nechová, i vysloužilé maminy- důchodkyně.....To my, "vlkaři" a romantici jsme asi ještě až móóóc hodní
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Popíšu ti jak to vypadá u nás: jeden za měsíc 14letý důchodce, který už skoro neslyší a vidí taky dost blbě, který se pohybuje už jen pomalu po zahradě, 12letá skoro hluchá a slepá, jeden dospělý navrácený pes, dvě holky puberťandy, které se mi nedávno vrátily...........všichni u mě budou až do konce svého žití. No a k tomu to plánované "jádro smečky", které u mě pochopitelně taky bude navždy
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|