![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ZKwP ich nie organizuje także w Późnej , a jeśli jest inaczej to ja poproszę oficjalne pismo z zarzadu Głównego. Napisałeś jakie bonitacje są robione wg okreslonego regulaminu i jakie mają dla hodowcy wagę. To nie ma nic wspólnego z tematem. Ja wyraziłem się jasno i na temat czym jest dla mnie bonitacja i jakie ma znaczenie. Odrobiłem pracę domową na szybko ale nie mam więcej w tej chwili czasu na tłumaczenia. Mam nadziej, ze zrobisz to samo i przeprosisz na tym forum za podanie nieprawdziwych informacji na temat P. Moniki. Přehled mezinárodních rozhodčích exteriéru Pracoviště: Sekretariát ČMKU Datum: 12.08.2009 Ing. Monika Soukupová I 156 Kolie dlouhosrstá I 296 Kolie krátkosrstá I 332 Československý vlčák http://www.cmku.cz/soubory/rozhodci/...ezinarodni.pdf Ja rozumiem, ze prawda boli ale jesli mamy się trzymac faktów to to róbmy, a nie faszerujmy ludzi kolejnymi bzdurami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Proszę jeszcze wszystkich zainteresowanych o nie poprawianie swoich postów i wprowadzanie czytających w błąd.
Robicie to co zarzucaliście innym. Więc proszę aby Pavel przywrócił to co napisał. Forum i każda wypowiedź jest na bierzaco archiwizowana. W tej chwili znikam na kilka godzin bo jadę zająć się psem. Pewne osoby sobie może kilka kwestii przemyślą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
I na druga strone, jest tu komentarz od psach s wysokoscza mniej nez 65 cm. Mialy jsme dluga diskusije s czeskim kierownikem hodowli - Dana Matušincová. Dla mnie jest caly problem jasny - pies mniej jak 65 cm i suka mniej jak 60 cm muszy byc dyskwalifikowana (P14). Sa mozliwe wyjatki, ale te moze zrobic tylko komisja hodowlana i zaaprobowac komitet Klubu (ostatni pies w linii hodowlanej i.p.). I ja sa przeciw P5 u psow, ktore maja tylko 64 cm i mniej i mysle, ze hodowca odpowiedzalny nigdy tego psa nieuzyje k hodowli. Last edited by Pavel; 09-09-2009 at 16:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|