Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-08-2009, 11:58   #1
Marcin L.
Junior Member

Marcin L.'s Avatar

dziękujemy bardzo, za gratulacje,
cóż może to dziwnie dla nie których zabrzmi, ale mnie naprawdę mało obchodzą wszelkie wyniki wystaw, bonitacji itp. nie ważne kiedy i gdzie.
Barina jest dla mnie i tak najpiękniejszą, najmilszą i najwspanialszą i wogóle naj!!!
Jeśli udało mi się niedaleko i za nie wielkie pieniądze usłyszeć, że według "specjalistów" moja sunia jest ładna i odpowiednio zbudowana to super, jakby się okazało, że jest według kogoś brzydka i pokrzywiona to i tak nic by nie zmieniło bo jest tak czy owak dla mnie najwspanialsza. Nie ważne czy ta bonitacja była w Las Vegas czy gdziekolwiek. Sunia się wypływała, wybawiał i super.

Pozdrawiam

P.S. Na obozie było tyle wilczaków, że przeszło to moje wszelkie oczekiwania.
Marcin L. jest offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 12:11   #2
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marcin L. View Post

cóż może to dziwnie dla nie których zabrzmi, ale mnie naprawdę mało obchodzą wszelkie wyniki wystaw, bonitacji itp. nie ważne kiedy i gdzie.
Barina jest dla mnie i tak najpiękniejszą, najmilszą i najwspanialszą i wogóle naj!!!
Jeśli udało mi się niedaleko i za nie wielkie pieniądze usłyszeć, że według "specjalistów" moja sunia jest ładna i odpowiednio zbudowana to super, j

Marcin - zrobię sie czepialska - ale jeśli Ciebie ten cały "show" nie obchodzi - to dlaczego w nim bierzesz udział . Znam właściciewli wilczaków którzy nie byli nigdy na żadnym spotkaniu ani wystawie i napewno nic nie słyszeli o bonitacji.
Marcin - i to nic osobistego - Barine i Ciebie bardzo lubię
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 12:44   #3
Marcin L.
Junior Member

Marcin L.'s Avatar

oj - no niestety źle to ująłem...

to nie jest tak do końca, że ten cały show mnie nie obchodzi - to nie tak - chciałem tylko powiedzieć, że nie ważne gdzie i kto itp.

nie piszę więcej bo się zamotam

chodzi o to, że nie ważne czy Barina miałby dysplazję, byłaby według znawców pokrzywnicą itp. czy miałaby bonitację w odpowiednim wieku idp. i tak jest najukochańsza na ziemiiiiii...

i już się motam...
Old 23-08-2009, 13:03   #4
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Marcin - rozumiem Ciebie - dla mnie Imbus jest NAJ piękniejszy i Naj cudowniejszy - mimo że ma lekką dysplazję i na przeglądzie młodych dostał tylko ocenę : obiecyjący

Zreszta wszystkie wilczaki są Naj ... dla swoich właścicieli!!!
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 19:45   #5
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Marcin, fakt zamotałeś się bo przecież Barinka była na przeglądzie młodych i kod jest bo czesi dają kod.

Baty to ja bym sprzedał temu kto od razu usiłuje wykorzystać pomyłkę zaaferowanego właściciela żeby tylko samemu zabłysnąć. Z resztą i tak to nic nie da. Wrócę do domu to relacja będzie
Old 23-08-2009, 20:02   #6
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Baty to ja bym sprzedał temu kto od razu usiłuje wykorzystać pomyłkę zaaferowanego właściciela żeby tylko samemu zabłysnąć. Z resztą i tak to nic nie da. Wrócę do domu to relacja będzie
btd, prosze nie mieszaj, tylko CZYTAJ. Marcin byl przekonany, ze robi bonitacje.... a nie jakis przeglad mlodych....

Quote:
Originally Posted by szasztin View Post
Super kod!!
A Barina miała już 15 mies jak robiono bonitację??
Quote:
Originally Posted by Marcin L. View Post
no właśnie on ma już 15 miesięcy i cały czas pstro w głowie ...
Marcin nie byl ZAAFEROWANY, ale zle POINFORMOWANY....

Zreszta sam moze sprawdzic co ma, bo karty przegladow i bonitacji sie od siebie roznia.... jest tam jasno napisane co zaliczyl pies...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 23-08-2009 at 20:05.
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 20:10   #7
Marcin L.
Junior Member

Marcin L.'s Avatar

moje niedopatrzenie - mam kartę przeglądu młodzieży

Pozdrawiam
Old 24-08-2009, 02:05   #8
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
btd, prosze nie mieszaj, tylko CZYTAJ. Marcin byl przekonany, ze robi bonitacje.... a nie jakis przeglad mlodych...

Marcin nie byl ZAAFEROWANY, ale zle POINFORMOWANY....

Zreszta sam moze sprawdzic co ma, bo karty przegladow i bonitacji sie od siebie roznia.... jest tam jasno napisane co zaliczyl pies...
Każdy może sobie sprawdzić polską kartę, jaką dostał Marcin i czeską kartę, jaka pewnie zostanie zarchiwizowana. Dostał wpis w rodowodzie i miał zrobiony przegląd młodych . Nie został źle przez nikogo poinformowany, bo informacja w tej sprawie była rzetelna i prawdziwa. Była sporządzona dokładna lista uczestników bonitacji i przeglądu i też odpowiednio taka została pobrana opłata. Fakt, ze Marcin określił to mianem ogólnikowym jako bonitacja, ale ja robię to dokładnie tak samo jak i większość właścicieli. Nie jest to niczyja pomyłka, jak i nikt nikogo źle nie informuje.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules