![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
dzięki
jak napisałaś o baryłce i diable to mi luna z taśką przed oczami stanęły luna jest małą baryłką barwy tchórza a tasia to długi, chudy i złośliwy acz kochany i rozbrykany cynamon (obie wysterylizowane) Łycko właśnie tak w zabawie naskakiwać na nie próbuje i najbardziej się boje ze któregoś razu nie zdążą czmychnąć co do michy to oczywiście najpierw wypiją mu trochę wody czemu się on bez problemu przygląda a potem mu się w misce wykąpią i sobie poczłapią gdzie indziej co do chrupek to problem raczej odwrotny to ten mały łoś ![]() Lunie pozwala po sobie łazić i wąchać uszy i oczy ... od Tasi raczej ucieka ale i Tasia w sumie go unika licze że się dogadają Taśka przez pierwsze trzy miesiące też chciała unicestwić Lunkę a teraz (po miesiącach boju i mojej cierpliwości) wszystko razem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Hihihi... klony
![]() ![]() Pies szybciej dogadał się z Kitką - baryłką, bo to taki chłopek roztropek. Ale z Linką przyszło samo, trzeba mieć tylko cierpliwość ![]() Kiedy widzisz, że Łycko się rozpędza na frety, rycz donośnym głosem fujjj albo nieee, czy co tam masz i startujesz razem z nim, żeby być pierwsza. Teraz u nas wystarczy warknąć z kanapy fujaa ![]() ![]() (ta gruba to złoty polski tchórz - czarne/ciemno brązowe włosy okrywowe, pomarańczowy podszerstek i czarny nos; chudzielec ma nosek różowy, biały podszerstek i czarne/szare włosy okrywowe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
ok czyli wszystko w normie z tym krzykiem znaczy mam (pewnie sądziedzi i tak myślą że nienormalna jestem
![]() ja krzycze katergorycznie FEEE i staram się siedzieć z Luną na rękach jak on podchodzi żeby się obwąchali i wtedy jest spokój a co do charakteru Twoich fretek to odnoszę dziwne wrażenie że fretki barwy najzwyklejszego tchórza wszystkie są chłopkami roztropkami ![]() ja zwykłam o nich mówić że Luna to taki właśnie chłopek a Tasia to jej wysokość cesarzowa która do pewnych rzeczy które robi Luna nigdy się nie zniży |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
K-Lee Family
|
![]() Quote:
![]() Faktycznie z tym skakaniem uważaj, po prostu tłamś w zarodku, a za niedługo przestanie to robić ![]() I staraj się nie faworyzować żadnego zwierzaka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Zgadzam się bo jak zaczniesz wyrabiać prawidłową reakcję u psa od samego początku to po pewnym czasie przestanie zupełnie reagowac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
zatem cierpliwość i do BOJU
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tmave Zlo
|
![]()
Nam się udało ze szczurem, więc z fretami też pewnie nie będzie problemu. Dewi co prawda nigdy nie była zupełnie zrelaksowana przy szczurzycy (porównuję do relacji Jabbera i szczurów Sssmoka) i ciągle ją obserwowała, ale obie mogły biegać po mieszkaniu, szczurzyca skakała z mebli na grzbiet suki, wszędzie wtykała nochala. U nas, zanim pozwoliłam na jakiekolwiek kontatky poczekałam, aż Dewi zrozumie NIE. Potem wystarczyło kategorycznie wytłumaczyć, że szczura nie łapie się zębami. Nie było to przyjemne, ale przynajmniej skuteczne.
Dewi i szczurzyca
![]() |
#8 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Pańcio co prawda pospieszył krecikowi na pomoc, ale Łowca niestety na razie nie jest zbyt chętny do oddawania TAKIEJ zdobyczy. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |