Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2009, 20:01   #1
mima
Junior Member

Ahoj chcela by som ti poradit ohladom tych usi. S Daresom som mala tiez podobny problem, ale jemu padlo len jedno ucho. Ked mal 3 mesiace, som s nim isla prvy krat na cvicak a tam mi poradili pridavat do jedla skrupiny od vajec. A ono to zabralo do tyzdna mal ucho zas v poriadku.
Ohladom cvicenia som tiez toho nazoru cim skor tym lepsie. S Daresom som zacala chodit na cvicak od 3 mesiacov, no to uz musel reagovat aspon na svoje meno a ako tak na povel ku mne.
V stopovacke ja osobne zas taku vyhru nevidim, bo pes sa na nu nauci, tak ako Dares, no na zaciatok je to urcite lepsie ako neustale volanie na psa bez vysledku. Ked ma Dares stopovacku tak o tom vie a pride i bez trhnutia. To iste aj v dlhodobom odlozeni s ktorym by som chcela poradit. Ked ma stopovacku ostane na danom mieste bez problemov, ale ako nahle ju nema, vie ze nad nim nemam az taku kontrolu. Bez stopovacky mi v odlozeni ostal max. 5-7min. a to tiez vtedy, ked nikto necvicil so psom privolanie alebo aport. Ako nahle zbada ze iny pes ma vybeh tak aj on chce mat a pri tom vie, ze spravil zle. Budem vdacna za kazdu radu, vsetky vyskusam aby som vedela co prave na neho plati.
S aportom mam tiez problemy ale pomaly ale isto ho nosi i ked nerad.
mima jest offline   Reply With Quote
Old 03-04-2009, 22:14   #2
Tomas Humaj
Junior Member

Tomas Humaj's Avatar

Vdaka vsetkym za rady...

Nove skutocnosti-mojmu krasavcovi uz usiska stoja ako nalepene!!!Som skutocne velmi rad.Jedneho dna sme prisli s mojim Laskykvetom-priatelkou z prace a Jasan sedel pri brane vyskieral sa na nas a usiska mal v pozore.Hned sme mali velku radost,teda kym sme nevideli tu spust za domom co stihol napachat...
Krmivo som kupoval kvalitne,pre stenata,a bolo aj riadne drahe,a kombinujem ho s masom,mliekom a rybim tukom-olejom.A myslim ze dvor tiez chape ako svoj rajon,tak ho azda v buducnosti bude aj statocne branit.
Akurat sa mu nechce velmi posluchat na povel KU MNE !Pride dost neochotne ak vobec,Ale ked do neho hodim daku drobnost,ked sa nediva a zavolam znovu tak dojde vzdy.Je to taky mali darebacik
Tomas Humaj jest offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 01:49   #3
Undertaker
Member

Přivolání je to nejtěžší. Pokud nebudeš mít jistotu, že pes přijde, tak lepší ani to nezkoušet. Když mi Akkon trpí hluchotou, vyfasuje stopovačku a trénujem přivolání. Není mu to zrovna moc příjemné, tak si zase pár dní rozmyslí, jrstli zkusit zase stávkovat.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 13:06   #4
Tomas Humaj
Junior Member

Tomas Humaj's Avatar

No,dnes to pojdeme skusat teda na voditku a uvidime.Snad pochopi kde je sever
Tomas Humaj jest offline   Reply With Quote
Reply

Tags
151

Thread Tools
Display Modes