|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Wywalone pieniądze bo zestawów już nie ma.. a mogłyby być, za pieniądze. Z obserwacji- cala akcja niewiele zmieniła ... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Ja tam woreczki kupuję sama, więc mi i tak wszystko jedno, ale z większej ilości koszy bym się szczerze ucieszyła.
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ja nie pytałam czy kupujesz sama. Napisałam,że darmowa akcja była kiepsko przemyślana. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
u nas tez taka akcje prubowali, ale wtedy nigdy woreczkow nie bylo bo mlodziesz i takze dorosli brali ile bylo!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
VIP Member
|
Quote:
"mój" podblokowy kiosk podzielił cała dostawę na 2 części: dla młodego chłopaczka i dla mnie, reszta NIE CHCIAŁA Generalnie, poza oczywistymi plusami, sprzątanie daje duży komfort łażenia przez osiedle, nikt się nie przyczepi, że pies gdzieś pod blokiem brudzi Co prawda nam się nie zdarzyły jeszcze żadne nieprzyjemności, widac naród nawykły do takich syfów, jak psie ekstrementy, śmieci, pety ,butellki itp.... ale pewien luz i komfort jest Długie lata byl problem z koszami- nie wolno było wrzucać do publicznych smietników (jakieś 3-4 lata temu to sie zmieniło) i pamiętam wyjatkowo nieprzyjemną dla mnie sytuację gdy niefajną zawartość wrzucić musiałam do jedynego, dostępnego kosza, w którym właśnie grzebal jakiś bezdomny bidnialek.. oj źle mi było wtedy, źle... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
złośliwy krasnolud
|
O o o właśnie. Można z psem chodzić z podniesioną głową.
Ja wyrzucam w dobrze zawiązanym woreczku, i do najbliższego dostępnego kosza - psich nie ma.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Tak trzymać.
Last edited by wilczakrew; 09-03-2009 at 01:13. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
To nie chodzi o pieniądze, bo taka rolka woreczków kosztuje 5 zł i wystarcza na długo. Paczka papierosów na 1/2 dnia. Sprzątać należy, ale świadomości sie nie zmieni. Choć i tak roztopy wiosenne są milsze jak te zeszłoroczne. Jest czyściej przynajmniej na chodnikach. Może to mrozy i sól nie skłaniała właścicieli do chodzenia w pewne miejsca.
Co do tego jak sie czuje sprzątający miałem najlepsze odczucie w Zakopanym. Idąc z psem Krupówkami niestety zrobił niespodziankę, więc wyciągnąłem cały osprzęt łącznie z łopatką i usłyszałem od przechodzącej pary " patrz, co za idiota sprząta po psie i ma łopatkę " Zastanowiłem się wtedy jak bym nie sprzątnął i by w to wleźli czy zmieniliby zdanie. U nas jeszcze mało, kto sprząta, a o akcjach i darmowych workach w kioskach możemy tylko pomarzyć. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
złośliwy krasnolud
|
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/5,9...iach.html?i=10
Jak narzeczony zrobi kapturek to nie ma ... ![]() Czy tam był jeszcze jeden wilczak?
|
|
|
#10 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Ja wolę jakiekolwiek akcje, niż ich brak.
Zawsze to o tyle więcej. Można się zaangazować w akcję organizowaną przez Wyborczą - nie obrażą się, wręcz przeciwnie. Same apele i darmowo dostępne woreczki nie zmienią świadomości i kultury ludzi. Moim zdaniem trzeba by większych mandatów, ale to takie tam sny na jawie. Ważne, że ja sprzątam i od czasu do czasu udaje mi się namówić do sprzątania kogoś jeszcze - o tyle jest zawsze bliżej do wymarzonego dobrze.
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
co do czystosci to popierm te sprzatanie. mam sama dwujke malych dzieci i dostaje goroczke jak maluchy sie na trawie bawic nie moga bo wrzdzie niespodzianki! jak widze ze ktos kupke zostawia, idzie muj synus do tej osoby z woreczkiem o prozbe! a mamusia woreczkow ma cala rolke
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
love and terror
|
Ze sie tak wyraze... Zajebisty pomysl!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
VIP Member
|
Wszystko da się sprzedać w odpowiedni sposób, polecam ten motyw na trawie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
love and terror
|
Ja tam nie wiem, Garuda nawet sie nie zrzyga na chodniku, musi miec trawe (mowie serio, niestety).
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Junior Member
|
To ja tez dodam , http://vimeo.com/14026736
|
|
|
#17 |
|
Junior Member
|
Akcje uświadamiające i zachęcające do sprzątania to fajna rzecz - edukacji nigdy za wiele. Ale tym bardziej martwi mnie, jak wiele z nich promuje sprzątanie kup do zwykłych foliowych torebek
Gdybym miała do dyspozycji wyłącznie foliowe worki, raczej nie sprzątałabym w ogóle. Do papierowych - owszem, zbieram (na osiedlu czy w parku, w lesie nie |
|
|
|
|
|
#18 |
|
VIP Member
|
Nie widzę problemu
p.s. torebki są w pudełku i wyciąga się je jak chusteczki jednorazowe, bardzo wygodna sprawa
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 03-03-2011 at 19:49. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kawał ch*ja
|
Gaga, przyznaj sie, gralas w "shits attack" na stronce co wkleilas?
Bez bicia sie przyznam, ze ja tak
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 03-03-2011 at 19:39. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Junior Member
|
Quote:
. Dwa lata na rozłożenie to co prawda trochę czasu... za to, jak wyczytałam, w przeciwieństwie do niektórych "biodegradowalnych" materiałów te worki nie wymagają specjalnego kompostowania, bo rozłożą się nawet na normalnym wysypisku - dokąd, nie oszukujmy się, wciąż trafia w Polsce znakomita większość odpadów Sama używam "zbieraczy" papierowych i jestem zadowolona. Tak sobie po prostu prywatnie myślę, że ludzie zbierający kupy do zwykłych worków foliowych bardziej szkodzą otoczeniu niż ci, co w ogóle nie sprzątają... A "Shits attack" jest boski To ustrojstwo opuszczane na sznurku też ciekawe. Myślę, że mimo wszystko mniej praktyczne (choćby w wysokiej, gęstej trawie albo pod krzakiem), ale na pewno wygodne Last edited by behemotka; 03-03-2011 at 21:09. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|