![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Ale powiedz mi, czy ktoś z adminów odpowiedział na moje pytanie: 'Polski Dwór wypadł ze spisu dlatego i dlatego'?
Nie. Jasne i proste odpowiedzi są takie trudne?
![]() |
#2 |
Wilkokłak
|
![]()
Zależy jak do tego podejść.
Ja bym się chyba nie obraziła, gdyby ktoś na moje pytanie odpowiedział nie zbywając mnie jednym zdaniem, ale poświęcił czas, aby rozwinąć temat. ![]() Hm, wiesz, ja jestem zupełnie niezorientowana w temacie, i szczerze mówiąc mało nim zainteresowania, ale po przeczytaniu tego posta Margo, którego fragment Ci przytoczyłam, powód (czyli te nieszczęsne PKRy) był dla mnie oczywisty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jesli hodowca ten skontrolowal swoje psy, czyli zrobil to o co prosila Margo w temacie: Informacje o miotach w bazie danych (lista hodowcow) tez byl doskonale zorientowany, ze w bazie danych sa braki. I brakow tych postawowil nie uzupelnic. Wiec sama zainteresowana hodowla doskonale wiedziala, ze ze spisu zostanie usunieta, a mimo tego hodowca postanowil czekac. Trudno nie odniesc wrazenia, ze liczono wlasnie na usuniecie u listy i o zalozenie kolejnego tematu majacego przekonywac o nieistniejacych przesladowaniach. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
To usuń Dębową Sforę - pies będący w Holandii (Anuki) nie ma PKR a drugi (Aura) nie ma właściciela. Tak jak nie ma właściciela wasza Kasdeya.
Ciekawe co zrobisz - gorączkowo uzupełnisz braki, czy też faktycznie na liście coś się zmieni? Dla mnie pytanie retoryczne, bo wg jesteście na dnie, równo z kaczyńskimi - taka sama żądza władzy i 'kto nie z nami ten przeciwko nam'. Ale tak jak z pisuarami - nie było ich, a wszystko się toczyło. Tak samo: wilczaki były i będą niezależnie od tego czy jest wolfdog. Tak w Polsce (gdzie pojawiły się w 1969 roku jakoś bez was - tak, wiem niewygodne to jest że ktoś był pierwszy i to od niego się uczyło) jak i na świecie. ps. żeby nie było. Ja nic nie mam do hodowli Dębowa Sfora, psom z niej, właścicielom itd. Posłużyła jako przykład pojmowania przez Przemka i Margo równości.
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 09-03-2009 at 11:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Jak mawia mój zaprzyjaźniony doktor "przekonanego nikt nie przekona"
![]() Niniejszym postuluję o "zaoranie" całej bazy, chwilowe ukrycie wszystkich hodowli przydomkowych i hodujących, reproduktorów, suk hodowlanych, szczeniąt, właścicieli itp. i przewrotnie ustalenie nowego startu na 13.03.2009. Do tego czasu wszyscy faktycznie zainteresowani sprawdzą swoje dane, uzupełnią braki i ponownie zapoznają się z regulaminem wolfdoga. Jeśli po analizie dojdą do wniosku że dane są kompletne, zgadzają się z regulaminem i akceptują zasady tu panujące nadchodzi piękny moment samozadowolenia i hodowla pojawia się w bazie. Dzięki temu wszyscy są szczęśliwi, baza jest kompletna i wreszcie nie ma tekstów i podtekstów o niszczeniu konkurencji. Temat mnie nie dotyczy, zadziwia mnie jedynie zapał w polemice przy całkowitym braku zapału do sprostania wymogom bazy we własnym (czyli hodowcy)dobrze pojętym interesie ![]() ps. Terminy "orki" jak i kiełkowania nowej bazy są przypadkowe, ale wiecznie niezadowolonym dadzą możliwość utyskiwania na nieszczęścia chodzące parami tj. 13-go i w piątek ![]() pozdrawiam Anka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Dobre, dobre :-)
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Emocjonalnie to mi ryba kto jest na liście a kogo nie ma, ale logika mi skrzeczy z tyłu, że takich terminów było już kilka, w tym ostatni- luty (wypowiedzi Margo). Kolejny więc nic nie zmieni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Kolejny termin i to bez większego znaczenia, bo zainteresowani zamiast uzupełnić dane aby wszystko było zgodne z zasadami to się smieją z tego cyrku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Member
|
![]() Quote:
Porownywanie hodowli, ktora omylkowo nie przeslala jednego PKRa do hodowli, ktora z premedytacja bojkotuje cala zasade wspolpracy z wolfdogiem to nieporozumienie. Kazdy ma prawo sie nie zgadzac z zasadami tutaj panujacymi i ma wolna wole, by nie wchodzic na ta strone, ani korzystac z umieszczonej tutaj bazy danych. Nikt nie jest do niczego zmuszany. Ale wszystko ma swoje konsekwencje. A co do bycia "pierwszym", to wybacz, ale ja nie mam zadnych kompleksow z tym zwiazanych. Szkoda tylko, ze wedlug Ciebie jest to argument tak wazny, ze usprawiedliwia wszystko inne i ma byc dozywotnim paszportem do posiadania jedynej racji. Nie podobaja sie zasady, na jakich dziala zbieranie danych: prosze bardzo, droga wolna, do widzenia. Nie jest to strona ZKwP, ani klubu i jak zauwazyles jedynie prywatna strona kilku osob odwiedzana przez jedynie 85 tys. osob kazdego miesiaca. Jakos wiekszosc potrafi sie dostosowac do panujacych zasad i docenia istnienie bazy danych. Baza jest tworzona nieprzerwanie od 1998 roku i spedzono nad jej aktualizacja setki, a moze nawet tysiace godzin, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abys zalozyl wlasna - przeciez nie mamy na to monopolu. My jednak z uwagi na ilosc czasu, jaki jest jej poswiecany staramy sie szanowac swoj czas i maksymalnie usprawnic przeplyw informacji miedzy hodowcami i baza wolfdoga. Kiedys moze dalo sie prosic poszczegolnych hodowcow o przesylanie informacji, ale teraz, gdy dane uzyskujemy od prawie 800 hodowcow nie jest fizycznie mozliwe wypraszanie o laskawe przeslanie danych pojedynczych osob, niezaleznie od tego jak wczesnie zarejestrowali hodowle. Quote:
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Prawdopodobnie też wiele produktów jest najlepszych na świecie. Jednak jest to tylko prawdopodobnie bo każdy z nas ma zupełnie inne preferencje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|