![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Právě - cena je faktor, který je pro hodně lidí jeden z rozhodujících. Navíc nutnost cestování na jedno pracoviště. Dokud je stav takový jaký dnes je, tak se obávám, že by to výrazně snížilo počet jedinců, kteří by vyšetření absolvovali. Viz. zkušenost s povinným zavedením účasti na speciální nebo klubové výstavě, který jsme byli nuceni zrušit se zpětnou platností, protože víc než polovina jinak úspěšně zrentgenovaných a zbonitovaných jedinců tuto podmínku nesplnila a nebylo je tak možné zařadit mezi chovné jedince
![]() Každopádně informace je to zajímavá, hlavně o těch testech, o kterých tady slyším opravdu poprvé. Pokud je to opravdu už dnes prokazatelná metoda, pak by to mohlo aspoň v některých případech hodně pomoct. Plošné zavedení této metody by pak zase záviselo nejvíc na ceně. Karel |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jen takový dotaz. Jeníku a s jakým psem Ty jdeš na vyšetření ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jen takový dotaz: Jak to souvisí s obecnou otázkou a se zájmem o problematiku? Jenik musí jít se psem na vyšetření, aby se mohl zeptat a aby mohl napsat svůj názor? Jak jste na to přišel?
Z vaší otázky jsem usoudila, že Jenik nemá čsv. To jako vědec, který dělá dejme tomu výzkum týkající se leukémie a sám nemá leukémii, by ho neměl dělat a vůbec se o něj zajímat? Anebo doktor, který sám nevlastní čévéčko... Podle vaší logiky by neměl stav jejich kyčlí ani hodnotit, ne? A co třeba člověk, který u zrodu plemene vůbec nestál. Má do něj vůbec co mluvit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Co mi to podsunujete ? Jen se ptám s jakým psem jde na vyšetření, co je na tom špatného ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pokud to je jiný dotyčný a ne tento, a pokud je to nedorozumění a dotaz je myšlený jinak, beze všeho a ráda se za nedorozumění omluvím. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Víš, ten pocit spojení se svým psem, kdy spolu fungujete jako parťáci, Ti žádný rodokmen nenahradí. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nevím, zda máš stále jen toho křížence nebo i čévéčko. Z Tvých neustálých dotazů a starostí o plemeno by vyplývalo, že jsi majitelem ČsV a chystáš se být chovatelem. Ty jsi ode mne chtěl štěně. Měl jsi strašný zájem o ČsV (stejně jako máš široké zájmy tady na stránkách) a najednou jsi napsal, žes našel v lese jakéhosi křížence a tak sis ho nechal a ČsV sis nevzal. Já jsem nic jiného nenapsal, než že když jsi měl takový zájem o ČsV, proč jsi nalezence nedal do útulku a nevzal sis ČsV. Nic víc a nic míň. Prosím Tě, místo zbytečných starostí o vyhodnocování DKK by jsi spíše měl opatrněji psát. Lži a bezdůvodné napadání nic neřeší, jen ukáží, kdo má jaký charakter. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Jestliže bych chtěla psa, a našla nějakého, z 90% bych si jej také nechala (pokud bych vůbec měla podmínky pro to psa mít)..bez ohledu na to, o jakém psu (plemeni), bych do té doby uvažovala...to mě osobně nepřijde tak divné. Původně jsem chtěla psa z útulku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A to máte pravdu, jelikož najít psa, nechat si ho a na nějakou dobu se kvůli němu vzdát svého přání mít konkrétní plemeno, o dobrém charakteru rozhodně svědčí.
K DKK - všechno, co se toho týká, mě zajímá. Vážně nevím, proč by se tomu Jenik neměl v souvislosti s ČSV věnovat. Jsem naopak zvědavá, co nového se dozvím. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |