![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Kolejna dyskusja z serii nie wiadomo o co chodzi? Nie wiadomo, bo nie wszyscy mają taki sam dostęp do informacji o danym psie. Ja widzę rubrykę numer rejestracyjny, ale wiem, ze jedna z hodowczyń jej nie widzi, nie mówiąc już o użytkownikach. Jak już wiecie są rożne poziomy dostępu do wiedzy. Myślę że Narwana i Grzesiek podjęli się roli adwokata diabła. Po pierwsze, jak hodowca może zmusić właściciela do podania danych, które to pies uzyskuje już po wyjściu z hodowli ?. Hodowca może podać datę urodzenia, nr tatuażu, ew. numer metryki, imię i nazwisko właściciela , oczywiście za jego zgodą. To właściciel występuje o rodowód psa i on jest jedynym dysponentem nr PKR. W przypadku psów wysłanych za granicę, hodowca numer zna z eksportowego rodowodu. I na tym koniec wiedzy hodowcy, jeśli właściciel nie chce współpracować, nic i nikt go tego nie zmusi. Faktycznie wymienione przez Narwanę Wilki z Polskiego Dworu nie maja podanego PKR. Agena nie dożyła swoich pierwszych urodzin, więc myślę, że nietaktem byłoby rozdrapywanie starych ran właścicieli, z którymi nota bene mam kontakt. Aquila i Cahir są poza granicami kraju, właścicielka Cerbina chyba nie ma ochoty rodowodu mu wyrabiać.
Jeśli przyjąć Grzesiu Twoją teorię automatycznego filtrowania danych i takich samych wymagań dla wszystkich to bardzo proszę, masz dowody równości podmiotów wobec prawa : Hodowla Dębowa Sfora ; Aura, Anuki, Amstel BRAK PKR Braterstwo Wilczaków, Elestren, Ervin, BRAK PKR. Silver Power Morton, Maja, Mila, Modena BRAK PKR Z Peronówki Bisu, Dagan, Ebru Baster, Erra, Ipos, Karcharoth, Kokb’ael Tajga BRAK PKR, KASDEYA BRAK Właściciela. Dane zaczerpnięte z bazy wolfdoga w dniu dzisiejszym. Dajmy wiec spokój dorabianiu ideologii na siłę. Wysłałam przez formularz na wolfdogu uprzejme zapytanie do Adminów, jakich wymogów formalnych nie spełnia moja hodowla. Już z forum wiem, jakie są braki. Częściowo będę w stanie je uzupełnić i dla dobra moich Właścicieli, uzupełnię. Z reklamy wolfdoga naprawdę nie musze korzystać, ale nie podoba mi się, że 17 Wilków z Polskiego Dworu zostało hodowlanymi sierotkami. Ale w końcu nie bądźmy drobiazgowi, hodowla zarejestrowana w 2003 roku, posiadająca 4 czynne suki hodowlane, jednego reproduktora, dwójkę weteranów, hodowla która wypuściła w świat drugą co do ilości liczbę szczeniąt w Polsce, hodowla w której lada chwila urodzi się kolejny miot, naprawdę nie musi widnieć na liście. Na firmamencie lśni 15 innych gwiazd, nawet jeśli nie spełniają wymogów Admina. Szczególnie mocno błyszczą te, które mioty mają dopiero w planach, bo tam nie ma mowy o brakach informacji.
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|