Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2009, 11:23   #1
wilczakrew
Senior Member

Myśle, że w tej chwili jest on jeszcze za młody na takie badanie, gdzie stawy nie sa jeszcze wykształcone. Niedoświadczony wet powie Ci, że ma za luźne stawy i jest dysplazja bo tkanka mięka i stawy nie będą jeszcze w pełni uformowane. Takie badanie kontrolne możesz wykonać jak pies będzie miał przynajmniej rok, a i tak nie koniecznie może być dobra ekspertyza na podstawie zdjecia. Nie bez powodu zaleca sie badania w wieku około 15 miesiecy.
Z endoprotezą to sie wstrzymaj i zachowaj ją dla kogos innego
Wilczaki takiej nie potrzebują i napewno nie w wieku 15 miesiecy.
Co do karmy K-9 jest ona tą ze średniego przedziału. jest wiele lepszych i nie znacznie droższych karm. Ten temat poruszyła już Małgosia w innym poscie i jest trafiony. U mnie bardzo często zdaża sie, ze psiaki po K-9 maja częste biegunki. Zwłaszcza po tych na bazie grobiu. Ja ze swojego doświadczenia mogę polecić karmy na bazie jagnięciny bo są najmniej obciążające przewód pokarmowy. Nie mam wtedy kłopotu z klientami i psy też nie mają problemu z załatwianiem.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 11:31   #2
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Co do karmy K-9 jest ona tą ze średniego przedziału. jest wiele lepszych i nie znacznie droższych karm. Ten temat poruszyła już Małgosia w innym poscie i jest trafiony. U mnie bardzo często zdaża sie, ze psiaki po K-9 maja częste biegunki. Zwłaszcza po tych na bazie grobiu. Ja ze swojego doświadczenia mogę polecić karmy na bazie jagnięciny bo są najmniej obciążające przewód pokarmowy. Nie mam wtedy kłopotu z klientami i psy też nie mają problemu z załatwianiem.
Grzesiu, ale to jakieś nieporozumienie z tą karmą. Ja nie mam na myśli KARMY K-9 (nawet nie wiedziałam, że takowa istnieje), tylko preparat: K9 Joint Strong zawierający glukozaminę, chondroitynę i wiele innych składników wpływających pozytywnie na rozwój chrząstki stawowej. Nie ma tam natomiast dyskusyjnego wapna czy witaminy D3, więc nie trzeba się obawiać o przedawkowanie.
O tym preparacie wiem zresztą też od Małgosi i Przemka
Grin jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules