![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Shinigami キバ 。Kiba
|
![]()
Ahoj,pokud je ta kýla malá, masíruj jí to, ať se mají šanci svalová vlákna stahovat, a určitě k veterináři, buď ti poradí masáže nebo operaci. Nám se toho na veterině scházelo hodně, většinou stačila masáž, ale těžko soudit jak malinká ta vaše kýla je. Držím palce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
s kýlou zkušeností nemám,ale s operací ano. moje čubinka teda nebyla tak malá jako vaše,ale bylo jí asi 7 měsíců,když u ní zjistili invaginaci,střevo se jí zamotalo jako ponožka a musela po nůž.To,že dobře snášela narkozu a dle slov veterináře dobře spala a dobře se probouzela, bylo i díky tomu,že narkoza byla inhalační,četla jsem,že je mnohem šetrnější,než klasická.tak držím palce,at je v pořádku a dejte vědět,jak jste pořídili na veterině....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Za mojí chovatelskou "kariéru"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
naja
|
![]()
Ahoj, díky všem kdo mi napsali, naše mimčo zatím na operaci nemusí, náš veterinář by zatím určitě neoperoval, kýla je malinká, tak masírujeme, jsem si jistá, že majitel o tom nevěděl, holka se má k světu, roste jako z vody, je ušatá, packatá a zdá se mi ale hubená, přitom chuť k jídlu je obrovská, sežere všechno a všechny,
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Veterinář měl pravdu. Štěně má dostávat tolik jídla aby bylo stále spíš hubené. Lidé se sice často nad takovou výživnou kondicí pohoršují, ale nenechte se zviklat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
REJPAL
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, všem vám děkuji za cenné rady!Jen chci pro doplnění a uvedení všeho na pravou míru napsat pár věci. Jelikož si nemyslím, že by v tomto případě byla vina na straně chovatele od kterého fenku mám. Když jsem si malou vlčici přivezl, tak jsem kýlu nezaznamenal a to jsem jí prohlížel opravdu důkladně!. Všiml jsem si jí až tak po čtrnácti dnech a to byla velikosti cca. 2mm.Teď má velikost sotva tak malinkého hrášku a naštěstí se dále již nezvětšuje.Samozřejmě nic nehodlám podcenit, hlavně potom jaké zdravotní potíže měla moje minulá fenka než zemřela ( To jsem na veterině téměř bydlel). Tak že jsem teď schopný navštívit veterináře se sebemenší hloupostí . V tomto případě opravdu nevidím žádné pochybení chovatele a ani poradce pro chov. Věřte mi, že pokud by s maličkou bylo něco v nepořádku, rozhodně bych nebyl zticha a chovatele bych tu nebránil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jinak myslím, že pokud byla kýla opravdu miniaturní, chovatel si jí opravdu všimnout nemusel. Osobně před odběrem nechávám všechna naše štěňata prohlídnout veterinářem a jejich zdravotní stav zaznamenat do Europasu. Ale takto malinké kýly si asi nemusí všimnout při běžné prohlídce ani veterinář. Co se týká zmiňovaných "lustrací" nových majitelů, no - já bych taky štěně neprodal někomu, kdo se mě zeptá, jestli mu pak "štěňata vezmou v nějaké výkupně" (s takovou "zájemkyní" o fenu jsem se skutečně setkal) - ale to už je na jiné téma, s kýlou to mnoho společného nemá ![]() Karel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|