Вернуться   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 22.01.2009, 21:45   #1
jacklack
Junior Member

Отправить сообщение для jacklack с помощью ICQ Отправить сообщение для jacklack с помощью Skype™
По умолчанию Škytavka

Mám dvouměsíční štěně a vždycky když se nají a to i když si zobne jen trochu tak má škytavku nebo co to jenemáte s tím někdo zkušenost?
jacklack вне форума   Ответить с цитированием
Старый 22.01.2009, 22:24   #2
yzengrin
Member

Цитата:
Сообщение от jacklack Посмотреть сообщение
Mám dvouměsíční štěně a vždycky když se nají a to i když si zobne jen trochu tak má škytavku nebo co to jenemáte s tím někdo zkušenost?
Ahoj,
Sofča má taky poměrně dost často škytavku...nesledovala jsem tedy, jestli po jídle nebo jindy, ale nevidím v tom nic zlého. U štěnda maďarského ohaře měli majitelé stejný postřeh.Teď už škytavku nemívá (je mu 6měsíců) Člověk má taky občas škytavku
yzengrin вне форума   Ответить с цитированием
Старый 22.01.2009, 22:55   #3
Undertaker
Member

По умолчанию škytavka

Já myslim, že škytavka je klasika a někdy jen tak běhěm dne Párkrát se nám povedlo po mase i zvracení To se pak pes roluje a rovná jak harmonika. To se stává většinou když do sebe nahází celý kusy masa a zapomene kousat
Undertaker вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.01.2009, 15:03   #4
Lucan
Member

Отправить сообщение для Lucan с помощью ICQ

Mam štěndo 11 týdnů a škytá asi 3x deně, ale nikdy ne dlouho. Veterinář mi na to říkal, že štěňátka škytaj víc. Měl jsem trošku strach, jestli je to OK. Ptal jsem se kamarádů, jestli jejich pejsci taky často škytaj. Všichni říkali, že jo a ať si to tak neberu, že je to "klasika" ..
Lucan вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.01.2009, 18:54   #5
Tisethor
Junior Member

Отправить сообщение для Tisethor с помощью ICQ Отправить сообщение для Tisethor с помощью MSN Отправить сообщение для Tisethor с помощью Yahoo Отправить сообщение для Tisethor с помощью Skype™

Zdravím,
mám taky dvouměsíční nadělení a škytavku máme jak po jídle, tak když máme odchod do práce a musí zůstat doma sám (přitom po jídle není). Takže důvod proč škytá, to nevím. Ale myslím, že není důvod se toho obávat. Neboť jak škytovka příjde, tak i odejde.
Tisethor вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.01.2009, 20:37   #6
jacklack
Junior Member

Отправить сообщение для jacklack с помощью ICQ Отправить сообщение для jacklack с помощью Skype™

děkuji všem za přízpěvky ,jsem přeci jen klidnější že je to v poho
jacklack вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.01.2009, 22:17   #7
moncikkk
Junior Member

Mám fenku, ted už 8 měsíční a když byla malá, škytala taky několikrát denně a hlavně po jídle. Prý je to u šťěnátek normální, takže se opravdu nemáš čeho obávat.
moncikkk вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.01.2009, 13:16   #8
jerabekj
Junior Member

Отправить сообщение для jerabekj с помощью ICQ Отправить сообщение для jerabekj с помощью MSN Отправить сообщение для jerabekj с помощью Skype™
По умолчанию Škytavka

Je otázka jestli se je nebo neni čeho bát!
Mně veterinář řekl, že škytavka u štěněte může být vzásadě ze dvou důvodů a to je "brániční kýla" kterou ale můj drobek nemá, protože se velmi snadno diagnostikuje a nebo to můžou být škrkavky, které jsou pro štěně nebezpečné, protože mu berou živiny a způsobují zvlášť u velkých plemen rachitidu. Můj veterinář doporučuje pravidelně odčervovat dokud štěně škytá.
Něco o škrkavkách:
do štěněte se dostanou z krve matky přez placentu a pak nastává koloběh. Vývojové stádium škrkavek se vyskytuje v plicích a játrech, odtud postupem vývoje putuje do trávicího traktu a odtud vývojová stadia mám pocit znovu do krve, plic, jater a tak dale. Problem je, že na vyvojove stadium škrkavek v plicich a jatrech prakticky nic nezabira a je tedy nutne odcervovat pravidelne aby se vzdy pozabijely aspon ty, ktere jsou v travicim traktu. Jinak je stene "vyskytne" do tlamy a polkne a kruh zustane uzavreny. Skrkavky lze zjistit testem stolice a slysel jsem i ze krevnim testem, ale ten se snad pry nejbliz dela v Anglii.
Kdokoliv byste dokazali rozsirit ci opravit vyse popsane, ucinte tak, rad se poucim, protoze mne skytani u stendy dost desi. (i kdyz je fakt, ze za dva mesice co je u nas jiz skyta mene)
Honza
jerabekj вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы
Опции просмотра