|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
złośliwy krasnolud
|
Aha, i u nas, jak na razie działa coś w stylu kontrolowanego zakazanego owocu.
Chce się poszarpać czymś, coś porozwalać - nie ma problemu, ale pod kontrolą. Stare skarpetki, siatki, koszulki, kartony, plastikowe butelki itd. Nie wiem czy jest w stanie tak kojarzyć, ale jak pozwalamy w kontrolowanych warunkach na zupełną destrukcję czegoś, to potem w ogóle nie interesują np wiszące na stojaku świeżo uprane skarpetki.
|
|
|
#2 |
|
Distinguished Member
|
Jesli macie plastikowe drzwi i okna, a nie chcecie, aby Wasz Wilczak wychodził sobie bez pozwolenia na spacerek (klamka niezaleznie od tego, pod jakim kątem jest przykręcona, jest pestka dla Varga), doskonałym wynalazkiem sa klamki z przyciskami. Tego kolega juz nie umiał rozebrać....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
ja mam jeszcze po szczurach cienkie kable wpuszczone w metalową rurkę prysznicową [można czasem znaleźć na metry] a grubsze w rurki hydrauliczne.
W Smyku są też bezpieczniki do szaf rozsuwanych. Żeby otworzyć trzeba ją najpierw "domknąć". |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#5 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Aga napisała o klamkach na blokady- potwierdzam, że doskonały wynalazek: bębenek w klamce jest na kluczyk -bardzo pewne zamkniecie |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|
|
|
#7 |
|
Wiewiórka Wredna
|
My mamy tylko biurka ze specjalnym miejscem do schowania komputerów - oboje z przenośnych do tej pory korzystaliśmy, a kable mamy dobrze zorganizowane z powodu szczurów, ale to też tylko w jednym miejscu kawałek ikeowskiego peszla, a w pozosotałych srebrna taśma. Oprócz tego dużo rzeczy do niszczenia dostawanych od nas i w sumie nie licząc razów, gdy został sam i wiadomo, że to co innego, to tylko jeden róg szafki mamy lekko nadgryziony.
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 14-11-2008 at 11:11. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wilczasty : Foto
|
Rona napisałem bo chciałem ruszyć temat bo to dość ciekawy wątek. Napisałem że mam '"zepsutego " wilczaka bo pinki była wyjatkowa i nie musiałem nic wymyślać i wcale niechciałem chwalic sie jaka to jest ah i oh. niedane mi było wymyslac zabezpieczen na suke a i w kojcu ani w klatce suka nigdy nie była.
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Forasowi zaserwowaliśmy zamiast tradycyjnych klamek - obrotowe bez przycisków. Też się sprawdzają. W szafce która ukrywa przed psem kosz na śmieci wkręciłam metalowy haczyk zakładany na drzwiczki. Haczyk jest na tyle mały i ciężko się przekręca że pies odpuścił próby sforsowania szafki. Z kolei ze względu na dwa koty w każdym pokoju są łatwo dostępne dla nich kryjówki i odsunięte od ścian meble tak aby swobodnie za nimi mogły się schować. Wchodzą za meble z jednej strony gdzie mają zostawioną lukę obok kaloryfera, a wyjść mogą przez jedną z szafek z której wyjęłam tylną ściankę. Foras się tam nie mieści W trosce o samochód na dalsze trasy zabieram bagażnik patyków, butelek plastikowych i pluszowych maskotek. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|