![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Widzisz Małgosu, bez względu na ilość Twoich starań, zabiegów o stały kontakt i tak statystycznie znajdzie się ktoś taki jak "florena", kto radośnie rozpocznie hodowlę bezpapierowców
![]() Za wyczucie miejsca i czasu do reklamy ![]() ![]() Bezsilnośc hodowcy w takim przypadku jets ogromna.. bo w końcu jesli ktos bywa na forum to dlaczego zywczajnie nie odezwie sie do hodowcy? Nie rozumiem..... Nie przemawia do mnie "wpadka" - sorry ale to bardzo grubymi nicmi szyte kłamstwo... Pisałam w zeszłym roku co mielismy przez dwa tygodnie w jednym domku wczasowym, pod którego dachem mieszkały razem Dewi w szczycie cieczki i Cheitan. Nie było zamykanych pokoi, zadnych barier (co w mieszkaniach sie nie zdarza), spędzalismy razem 24 h/dobę i jakos nie dochowalismy się szczeniaczków?? (a tu akurat dostałyby metryki bez mrugnięcia okiem). Przy pierwzej propozycji krycia dla Cheya (mial wtedy 12 miesiecy) dopytywałam w Zk czy daliby zgodę na warunkowe krycie i co? Oczywiście! Czyli pies ponizej wymaganego wieku 15 miesiecy bylby uznanym ojciem, legalnego miotu. Nie bylby to zreszta jedyny przypadek bo jedna z suczek konczyla hodowlanke jak juz byla w ciazy. DLatego nie wierze, ze Zk odmawia bez powodu. Rozpoczyna sie czas nowych hodowli w Pl... szkoda, ze od miotu kundelkow ;(( Bardzo szkoda.......i bardzo zle to wrozy przyszlosci rasy. Jako realistka spodziewalam sie pierwszych smutnych wydarzen, zwiazanych z planowanym wysypem szczeniaczkow.. bo srednia oczekiwana przeraza w stosunku do ilosci MYŚLĄCYCH chętnych... No ale nie wiedziałam, ze tak szybko i tak zle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Silver Power
|
![]() Quote:
Florena gdy znajdzie nowe dobre domy to napewno nie będzie myśleć o pieniądzach. Na tyle już dali się poznać z tej dobrej strony. Byliśmy w dobrym kontakcie tyle, że ta moja porażka to to, że ja o tym nie wiem bo reprezentuje strone, która jest temu zdecydowanie przeciwna ( nie ma zaufania do mnie jako do hodowcy - w moim rozumieniu w pewnym sensie nie sprawdzam się więc ) Jest to wpadka i oczywiście brak dopilnowania. Niestety. Medi rozpoczęła wystawy ale w klasie młodzieży i tu słyszałam, że można byłoby starać się o warunkowe uprawnienia ale pozostaje kwestia Norisa. Zanim pojawiła się Medi Noris nie był wystawiany. Potem była poważna kontuzja łapy i znowu wystawianie nie było możliwe. Po leczeniu Norisa napewno będą wystawiac i psa i sunie tylko, że teraz w tej sytuacji ( brak jakiejkolwiek wystawy u psa ) trudno starać się o jakieś warunkowe przychylne rozpatrzenie tej sprawy przez związek. Co do zobowiązywania do czegoś kogoś umową to : Mamy m.in. również właściciela, który nie życzy sobie utrzymywać z nami kontaktu bo nie opuścicliśmy ceny za ostatniego szczeniaka. Dlaczego ? - bo on naszym zdaniem nie był gorszy od innych. To jednak wystarczyło aby mimo podpisanej umowy mieć nas w poważaniu. Wiem , że nie jest to tylko nasz problem. Sama wiesz jak było z Medi m.in. dzięki Tobie miałam sygnał, że sunia z mojego miotu jest wystawiana przez swoich pierwszych właścicieli na allegro i innych tego typu ... i co ? gdzie umowa? - miałam prawo pierwokupu a byłam całkiem zignorowana i okłamywana. Umowa niczego nam nie gwarantuje - niestety !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
kobieta która się ze mną umówiła na spotkanie w oddziale , nawet się nie fatygowała żeby przyjść , przekazała przez sekretarkę - że nie ma takiej możliwości a na moje pisemne zapytanie do Zarządu Głównego ZK do dziś nie dostałem odpowiedzi .Noris ma prześwietlenie na dysplazję , Medi miała zaliczone tylko 2 wystawy z oceną doskonałą w klasie MłODZIEżY ! Myślisz ,że mi chodzi o zarobek ,że chcę odbierać klientów hodowcom - żartujesz ! Nie masz prawa oceniać kogoś na podstawie swoich chorych urojeń !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]()
I za to sie wściekasz? Za własną nieodpowiedzialnośc ? Możesz, ale to nie zmieni faktu, że bezmyślnie powołałas do życia kundelki? Pretensje do Zk? No pysznie ! Teraz i Zg winny i pani z oddziału.. . Zastanów sie chwilkę i może przeczytaj jak brzmia Twoje słowa w świetle Twoich czynów:
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|