|
|
|
|||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Wilczy Duch
|
U mnie psiaki wogole jakos na klikier nie reagowaly, na smakolyk, odpowiednie nagradzanie tonacja glosu, mizianiem i zabawa, jak najbardziej. Jesli chodzi np. o chodzenie bez smyczy, by psiak sie pilnowal, to ja zastosowalam sposob: wyjscie na spacer i czeste zmienianie kierunkow podczas spaceru bez przywolywania psa, chodzilo o to by sam zauwazyl,a jak widzialam ze sie orientuje i biegnie do mnie to byla radosc, nagroda slowna i smakolykowa, potem juz bez smakolykow.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wilczy Duch
|
kliker*
Wybaczcie czeste bledy, ale na laptopie ciezko mi sie pisze, wkoncu juz wiekowy sprzecik i sie czesto zawiesza lub cos mu sie opragramowanie zmienia |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
harka jest skolona tradicyjnym metodem a potem i klikerem i kliker dziala i robi cuda
moze sa psy ktore nereaguja na klikera ale ja takich narazie okolo siebia nie znam |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
O właśnie! Bo klikać to się trzeba nauczyć, pamiętam swoje początki z klikaniem
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wilczy Duch
|
Mojej znajomej labek tez na klikera nie reaguje, tak samo jak i rotek. Wiec wedlug mnie to zalezy i od psa i od wlasciciela.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Od właściciela...
|