![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
cytuję właśnie opis wilka karpackiego.
To że jest wiele odmian wilków to wie chyba każdy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
zalesianka a możesz podać link do źródła jakie cytujesz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
kurcze idę spać CZYTUJESZ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
mnie interesuje z ktorego roku ta informacia jest, dla tego ze i sam wilk zmienia sie
nasz litewski wilk ma takie wymiary- waga - samiec 31-65 kg, samicy 23,7-51 kg. dlugosc do ogona 107-150 cm-samiec, samica- 108-139 cm. dlugosc ogona -samiec 34-50 cm, samica 35-52 cm. wielkosc od 65 do 75 cm - samiec, samica od 62- 68 cm. hmmm jakos litewski wilk jest wieciej podobny do CSV. (danne sa z pracy magisterskej w universitet wilenski z rokow 2000-2005) dla tego pytanie z ktorego roku i kto to napisal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
np:http://www.wolf.most.org.pl/pol/wyglad.htm
zaraz podam inne |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Straz lesna w bieszczadach po uwaznym obejrzeniu Cheya stwierdziła, ze:
- lepiej wykarmiony niz wilki ( co dziwne bo on wtedy mial pod nosem Dewi w cieczce i nie jadl niemal nic a kosci sterczaly starszliwie) - wilki sa zdecydowanie wyzsze (no a Chey przeciez nei malutki) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() to jak moze karpatski miec taaakie duze wymiary jak USA wilk??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Z Wikipedii :
Wielkość
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() na dodatek mami co? to ze wilk ma od- do i to znaczy ze w hodowli moze posli te z 60 cm i dla tego wilczaki nie maja tych 90 cm. z drugej stronie - nie wiem czy ja chcialam miec byka w domu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Nie wteirdze ze Wikipedia to nr 1.. ale tu akurat wymiary mniej więcej pokrywajc się z tymi cytowanymi przez zalesiankę.. czyli z nieba nie sa wziete.. innych danych chyba nie mamy? Zreszta Zalesianka podala tez ZAKRES (od-do)
![]() Nie wiem czy nalezy tu wartyosciowac: 1 cm nizszy albo szkaradny. .bo to chyba nie tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|