|
|
|
|||||||
| Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
|
Quote:
Ja si ho sem pravidelne dovazim z CR a pri kasli to pijeme vsichni - psi i lidi. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Ahoj, s infekčním kašlem je to trochu složitější a každý kdo tu píše má v něčem pravdu.
Pokud chcete mít psa opravdu chráněného proti inf.kašli nejlépe jak jen to jde - používejte pouze vakcinu,která se aplikuje přímo na sliznici stříknutím do nosu. Dnes už je na trhu pouze NOBIVAC KC. Já to mám x let vyzkoušené a doufám,že i všichni moji "odchovanci",kteří dodržují mé vakcinační rady!!! Lucka ps: Romano,pokud chceš tak mi brnkni a já ti to vysvětlím |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Teda to neni možný,já dnes i včera Amiho slyšela zase zakašlat.A to měli oba
doléčený a chodíme jen do lesa a do bezručáku.Tak se modlim abyse to zase nerozjelo.Usan je ted po tý operaci s nohou,chjo.Veterinář říkal,že to očkování není stoprocentní a pes nesmí mít rýmu ,ani výtok z očí a to oba mají pořád,tak to dělat nebudu a vyšetření mi udělá kdy budu chtít,ale prý se to dělá většinou u služebních psů. Zatím je zbytečné je mučit vyšetřováním,neuspěchal by to. Doporučil vitamíny ,ale už nevím co to bylo.Dávám sirup preventivně a roboran.To by bylo už po 5 za sebou.V nejhorším zkusim to očkování ve spreji přímo na sliznici,kdyby se to rozjelo. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Protože mám smečku 3 psů, tak s kašlem to je u nás trojnásobné. Ale neznepokojuju se, když pes zakašle. I pes může být normálně nastydlý, zvláště, když v zimě chodí střídavě ven a do domu. Já to řeším jen jitrocelovým sirupem a tak jednou týdně dávám v kritických dnech (kdy se prudce střídá počasí) normální šumivou vitamínovou tabletu (jednu pro všechny tři). Samozřejmě, že jim ji necpu do tlamy, ale rozmixuju vločky, jogurt a vodu a v tom to nechám vyšumět. Jednou jedinkrát jsme museli brát léky, ale to už měl jeden z nich teplotu. Teď už aspoň 5 let jsme bez jakýchkoliv problémů (samozřejmě kromě občasného zakašlání).
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Já když to nezačnu léčit hned ,tak je z toho malér.Vždy se jim to pěkně rozjede jako teď s těmi černými hleny a motáním se,slabostí a zápachem z tlamy ,tak mám z toho vždy vítr jakmile trochu zakašlou. Ale už jsem preventivně dala jitrocelový sirup a C . Tak snad to bude už ok. Pamatuji ,když tenkrát tolik nemocí nebylo,můj předchozí pes to neměl ani jednou za celý jeho život ,ani ostatní psi .
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Zdravím, chtěla bych tu upozornit, že se v Praze začíná ve větším množství objevovat psincový kašel.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Nejen v Praze, na NVP v Brně to bylo také, onemocněli o kterých vím min. 4 na jižní Moravě.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|