|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
NO i to może być jakis trop. bo zalezy JAK pies był uczony...Bez względu na przyczyne, normalny pies w okolicznościach mało ekstraordynaryjnych ne pownien zaatakować czlowkieka, bez ostrzezenia (wark itp) i w dodatku w bezposredniej obecnosci wlasciciela. Dla mnei to nienormalne. Tak samo jak atakowanie czlonka swojego stada. Wychowany drosly pies nie ma powodu atakowac..chyba, ze cos zostalo spaprane albo w procesie wychowania albo genetycznie albo mamy do czynienia z choroba.
jesli myslisz o wilczaku to moge Ci zaproponowac to co kazdej, nowej, inteersujacej sie rasa osobie: mamay w arszawie calkiem sporo wilczakow, umow sie z kims na spacer, porozmawiaj, poogladaj burego na zywo. Dla lepszego ogladu sprawy proponuje eksploracje "terenu" po kilku przypadkach...aby samodzielnie wyrobic sobie zdanie na ronze sprawy. Na ogol kazdy wlasciciel czy hodowca ma wiedze na temat wlasnych psow, w przypadku hodowcow bywa slepe zachwalanie wlasnego w opozycji do cudzego... a nie warto sie sugerowac czyjas opinia tylko zdobyc wlasne doswiadczenie Dla ulatwienia, w Warszawie mozesz zglosic sie do wlascicieli: Iowy Alego April EUrego Jabbera Cheitana Dewi Daphne Silverkow(mlodziez Brendy i Maxa) ... jesli o kims zapomnialam to bardzo przepraszam, prosze sie objawic osobiscie |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
My zapraszamy do Bystrzejowic k/Lublina do Ereshki, Maxa i Raueczki, czyli 2 wilczaków i mixa. Możesz zobaczyć jak dorosły niemal 6 letni pies będzie się wobec Ciebie zachowywał na własnym terenie mając u boku dwie własne suki oraz poznasz wylewne metody powitania nie tylko w wykonaniu Ereshki.
Bez obaw .Pozdrawiamy Bozena
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście żartuję. Wszyscy wiedzą, że Maksio to wyjątkowy gentleman. K |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
tam nam troche daleko, ale zapraszam codziennie na pola mokotowskie, w godz. 13-15, ew w weekend mozesz sie dolaczyc do nas. Po szkoleniu jezdzimy na wybieganie, i tutaj bedziesz mial wiekszy przeglad chyba, bo dzisiaj byly 4 "bure", 2 silverki Magri i Medea oraz Jabber i Jurba z Peronowki, a nie bede ukrywal ze jak dla mnie wilczak z nikim sie tak nie bawi i nie figluje jak z drugim wilczakiem, a juz 4 jednoczesnie to istne tornado A w naturze wyglada to tak: Magri i Medea Silver Power, Jabberwock i Jurba z Peronowki ![]()
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Dajcie znać, w którym miejscu i godzinie - dobijemy z aparatem! |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Ania no to SUPER!! wpadajcie wpadajcie, my jestesmy od 13 na placu kolo pubu "Merlin", tam jest zawsze sporo psiakow do ganiania
|
|
|
#8 |
|
Wilczy Duch
|
Ehh jak my Wam zazdrościmy możliwości takich spotkań..
Drzewo,czasem warto się postarac i zobaczyc taka gromade |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Pola Mokotowskie to właściwie o rzut beretem, ewentualnie parę minut metrrem
. W czwartek o tej porze też tam będzie?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wilczy Duch
|
Ehh jak my Wam zazdrościmy możliwości takich spotkań..
Drzewo,czasem warto się postarac i zobaczyc taka gromade |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
Jasne spotkaj się z jakimś wilczakiem na żywo, ja ostatnio spotkałam się z Imbusem i to jest superpies. Jestem jeszcze bardziej pewna że chcę mieć wilczaka i mam nadzieję że nie było to spotkanie jednorazowe.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
|
Podzielam zdanie przedmówczyni, tzn. hmm znam tylko właścicelkę.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
love and terror
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Junior Member
|
To miało być: Czy to ma mnie zniechęcić?
Co pies to charakter. Mój malusi kundelek np był bardzo agresywny, rzucał się na wszystkich. Dopiero z wiekiem mu przeszło.I przecież nie wychowywaliśmy na jakiegoś agresora, bo sięga do kostek. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Junior Member
|
Oczywiście nie porównuję tu.
|
|