|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ja generalnie wychodzę z założenia, że jak sie ma psa to: - nie masz czasu na ludzkie imprezki(bo nie chcesz zostawiac psa samego) - masz wszędzie piach, futro i inne kawałki przyrody nieozywionej - troche sprzętów do wymiany - czasami nieplanowana wyrwe w budżecie i masę, mase radosci z faktu posiadania psa Po prostu jedni lubia odkurzac dywany a ja lubie tarzac sie po dywanie z psem I nigdy, nikt nie mógłby mi niczego zaproponowac W ZAMIAN za psa Ale... rozpoczęcie zapisków dokonan mlodego czw nie bylo bez przyczyny. Zapytaj Margo jaki procent szczeniakow czw w Niemczech wraca po kilku tygodniach do hodowcow i z jakiej przyczyny. "Starszac" mialam i mam na celu lekko zetrzec rozowy kolor z okularow przyszlego/oczekujacego/nowego wlasciciela. Zeby w razie czego powiedzial jak kiedys ja" acha.. no tak, mowili, wliczone w posiadanie czw" A rzeczywistosc jest jaka jest- czasem zaskrzeczy, czasem skrzypnie ...tylko potem ktos lapie dola, ze wszyscy maja sielsko-anielsko a on jeden trafil wybrakowany egzemplarz Nie istnieja psy idealne, nie istnieje wychowanie bez potkniec. Ale doswiadczenia innych pomagaja bardzo nastepnym adeptom tej ciekawej sztuki wychowania czw i nie raz sie o tym przekonalam Wiec deklaruje ze wilczak TAK, SUPER, FANTASTIC ale tez normalne klopoty dnia codziennego |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
love and terror
|
Quote:
Ja Garude zawsze na takowe zabieram. I czuje sie tam super Poza tym wszyscy znajomi ja uwielbiaja |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
love and terror
|
Garuda za to uwielbia takie rzeczy Imprezy w plenerze sa dla niej najlepsze, na takie zabieram tez czasem Trejsi. Ale domowki tez sa ok |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
O imprezach, piachu i fruwającym wszędzie futrze i sprzętach do wymiany nie wspomnę, bo to są sprawy do przeżycia, bo jak pisałaś "wliczone w posiadanie CzW" ale wentylki mu smakowały...Nieplanowaną wyrwę w budżecie (rów tektoniczny!) zasypuję do tej pory ale satysfakcja, że Foras JEST, że ma taki wspaniały charakter, że jest wdzięcznym przytulakiem i do tego jest psem wyjątkowo kontaktowym, w stosunku do ludzi przyjaznym rekompensuje wszystkie doły, nieprzespane noce, wylane potoki łez i nadszarpnięte nerwy może słodkiej suni dla Foraska? ... Jak zauważyłam uwielbia towarzystwo pięknych pań CzW, choć problemem może być fakt że gustuje w starszych od siebie niewiastach (Demolka, Fiona, Dona). Skąd ja mu taką wezmę? Choć pociesza mnie fakt, że Garuda i Greys to jego rówieśnice... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wilczy Duch
|
Buu a mi filmik sie nie pokazuje
Ishtarka na imprezy reaguje absolutnym spokojem,a mianowicie idzie spac i ma wszytko gdzies i nie zwraca na to uwagfi,a wiem co mowie bo jak czasem byl;am odpowiedzilana za jakas impreze(czy to wesele,czy impreze firmowa) to nie chciaalm jej zostawiac. Ona natomiast byla super grzeczna(grzeczniejsza niz w domu Ale jedno jest pewne one zawsze potrafia zaskoczyc!! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
OK, to jedziemy dalej - nie wiem czy bedzie to przyklad POZYTYWNEJ inteligencji, ale co tam...
No wiec jest BARDZO pozny wieczor, Bure spia po katach. Praca skonczona, mozna isc spac... rozkladam lozko, wychodze sie przebrac... chwilke potem wracam i co widze.... . . . . . . . . . . . . . . . . .
|
|
|
#9 |
|
Member
|
ale jazda
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
VIP Member
|
Ty popatrz! One zostawiły Ci nawet trochę miejsca, kochane pieseczki
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#12 |
|
Wilczy Duch
|
Wygodnickie,juz wiem od kogo Ishtar sie tego nauczyla,a teraz mam tylko skrawek lozka i koldry dla siebie
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|