Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2007, 18:26   #41
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

A jednak trzeba coś dodać. Największą niespodziankę przygotowała dla nas sędzina. Po zakończeniu oceny podeszła do nas, zebranych przy ringu, poprosiła o ciszę i........ uraczyła samymi komplementami nasze psy. Powiedziała, że są to jedne z piękniejszych wilczaków, jakie sędziowała. I to nie tylko za granicą, ale i w Czechach. To było COŚ. Margo, Przemku - GRATULACJE!!!
Old 06-05-2007, 19:11   #42
igienator
The Grim Reaper

igienator's Avatar

A ja obiecuję do następnej wystawy popracować nad własnym poruszaniem się - bo co fakt to fakt, że koncertowo spierniczyłem robotę I również dziękuję za mile spędzony czas i za mnóstwo cennych porad.
Old 06-05-2007, 19:27   #43
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Igi, nie przejmuj się W końcu nie każdy może zadebiutować jako handler tak, jak Leszek w Warszawie
A malutka i tak nie pokazała się tak najgorzej!
Old 06-05-2007, 19:42   #44
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna
W końcu nie każdy może zadebiutować jako handler tak, jak Leszek w Warszawie
To była pierwsza wystawa psów na której Leszek był obecny w życiu... Wcześniej ringu na oczy nie wiedział, nie zdążył się więc zorientować na co sie porywa - stąd pełny luzik i .... BOB Alkora!
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 20:16   #45
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Kamil sie spial, sucz byla zmeczona i wszystko razem spowodowalo, ze nieco sie rozjechaliscie. Ale to normalka.. mloda nie wychodzila z ringu tylko nie wiedziala czego od niej chcesz, Ty tez nie wiedziales Z czasem wpadki nadal sie powtarzaja ale z reguly jest coraz lepiej
Czyli pierwsze koty za ploty ja i tak gratuluje debiutu- wiem ile to nerwow a jeszcze w konkurencji... uachhh...
Ale szykuj sie, najpozniej na wrzesien

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 20:50   #46
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by igienator
A ja obiecuję do następnej wystawy popracować nad własnym poruszaniem się - bo co fakt to fakt, że koncertowo spierniczyłem robotę .
Hej Kamil, przyjedź poćwiczyć do Krakowa, u nas każdy pies wygrywa bez względu na wyniki oficjalne, prawda Madziu?
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 23:12   #47
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Tak tak! rezerwuj bilet do Krakowa! Koniecznie !

Zapewnamy wieksza ekipe i fajna atmosfere

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 07-05-2007, 09:58   #48
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Quote:
Hej Kamil, przyjedź poćwiczyć do Krakowa, u nas każdy pies wygrywa bez względu na wyniki oficjalne, prawda Madziu?
Baaa to sprawa oczywista, Kraków jaki jest każdy wie, hym, może jakies nagrody zorganizujemy na "po" wystawie. ale o tym to już może w oddzielnym temacie. A co do Łodzi to oczywiście WSZYSTKIM gratuluję i z zazdrości że nas tam nie było zaciskam zębiska ale my sobie odbijemy....w Krośnie
Galicja jest offline   Reply With Quote
Old 07-05-2007, 11:19   #49
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Na Krakow to ja namawiam Narvana
Bede mogla juz zboja zabrac.
Poza tym mozna zrobic jakas wycieczke po Krakowie dla zainteresowanych

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 07-05-2007, 11:55   #50
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Quote:
Originally Posted by sssmok
Na Krakow to ja namawiam Narvana
namawiaj, namawiaj.
Dobrze Ci idzie :P
Old 07-05-2007, 13:55   #51
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

No to bedzie impreza

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 07-05-2007, 14:37   #52
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

He,j a nie wiecie może gdzie w Krakowie można tanio przenocować 2 os.+Wilczak, po czym pojechać na wystawę.......?
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 16:40   #53
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

http://www.antyliga.wolfdog.org/lodz2.html
po czasie dlugo ale jednak
Margo, Przemku... wiem, ze naciskam, ale czy moglabym poprosic o pare fotek z Grejsi i Garuda?
Old 12-05-2007, 16:40   #54
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

jesli ktos jest zainteresowany...
http://www.antyliga.wolfdog.org/siostryg.html
nareszcie dostalam pare fotek od Przemka
Dzieki!
Old 12-05-2007, 18:32   #55
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Narvana
jesli ktos jest zainteresowany...
http://www.antyliga.wolfdog.org/siostryg.html
nareszcie dostalam pare fotek od Przemka
Dzieki!
dzieki. zawszem z zaciekawieniem czytam te twoje strony. domyslam sie, z rozmowy o kolorach, ze garuda to ta z brazowym ciemniejszym pyskiem, tak? tym, ktorzy nie widzieli psow w realu nie jest latwo zgadnac, ktory pies jest ktory, wiec chociaz na jednym zdjeciu podpisz kolejnosc od lewej.

no a jesli chodzi o dominowanie (fizycznie na gorze czy bardziej nacierajaca?), to do pelnego rozeznania potrzeba by bylo, zeby sie psy ochlodzily. zziajane psy czasem odpuszczaja, bo sa zgrzane, a nie dlatego, ze ustapily.
maria i wufi
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote
Old 13-05-2007, 15:31   #56
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Garuda to ta ciemniejsza
Jesli chodzi o dominacje...
Generalnie to zawsze Grejs dominowala, teraz Garuda nie dala sobie dmuchac w kasze.
Old 19-05-2007, 23:44   #57
Darek5
Junior Member

Darek5's Avatar

Pozwole sobie na wrzucenie kilka zdjec z majowki, psy sa tak charakterystyczne, ze wiekszosc pozna bez wiekszych problemow.

Niestety nie dotarłem do ringu, ale we wrzesniu sie poprawie.
Pozdrawiam
Darek
Darek5 jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 10:48   #58
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darek5
[...] [...]
Niestety nie dotarłem do ringu, ale we wrzesniu sie poprawie.
Pozdrawiam Darek
nie martw sie. masz wolfdoga, niezmiernie podobnego do tych wszystkich zdjec wilkow i wolfdogow, jakie ogladam ostatnio, szukajac wzorca wygladu wilka.

doszlam do wniosku, ze kazdy z nas sobie wyobraza i nosi gdzie pod powiekami taki wyidealizowany wyglad wilka.

ja mam takie dwa dosc sztywne wizerunki wilka. pierwszy to moim zdaniem typowy szary wilk, z wyobrazen moich i pewnie gagi. zawdzieczamy go pewnie filmom o takich wilkach (jakis miesiac temu bylo wznowienie jednego z tych filmow w tv). dzieki takim fotogenicznym wilkom utrwalil sie dosc szeroko na swiecie taki wlasnie wizerunek wilka. podobny wyglada maja wilki w wolf parku - jest to bardzo dostepna strona, zdjecia znakomite, a wiec niezamierzenie promujaca taki a nie inny wizerunek wilka. (a moze jest to celowe?)

drugim takim moim wizerunkiem typowego wilka jest wilk o urodzie w typie guarda. taki wilk o ciemnym pysku... o zatrwazajaco glebokim spojrzeniu! to taki wilk zagryzl czerwonego kapturka!

ale tak naprawde, jak sie przygladam wilkom z roznych stron etologow, mniej dbajacych o urode prezentowanych zwierzat, a wiecej o prawde o rzeczywistym swiecie, to tam te wilki sa... zwyczajnie, w moim odczuciu, brzydkie. maja waskie trojkatne pyski, beczulkowate tulowia, jedyne co maja niesamowicie wilcze, to ich oczy. glebokie, zatrwazajace spojrzenie. takie - niezmiernie serio. ja jestem serio, a ty co tu robisz?... nadajesz sie na obiadek?... hm...

te oczy sa w kontrascie z takim niechwytajacym za serce wrazeniem, jakie sprawia napuszone futro w kontrascie z patyczkowato cienkimi lapami...

tak sobie to ukladam w pamieci i dochodze do wniosku, ze tajemnica wygladu wilka, o ktorej chyba zapominamy, jest ROZNORODNOSC.

wilki sa najrozniejszych wielkosci i masci! sa czarne, brazowe, i rzadko, naprawde rzadko sa tak piekne, jak wasze wilczaki czy wilki pokazywane przez montyego.

maja dlugie nogi, co wychwycili we wzorcu wilczaka i ustalili za niezbedne dla wilczaka, zeby przypominal wilka. ale poza tym... maska? nie podpisalabym sie pod wizerunkiem typowego wilczego pyska. wlasnie ze wzgledu na to, co napisalam wyzej.

pisze to w reakcji na stwierdzenie, ze wiadomo jak wyglada wilk. otoz wydaje mi sie, ze jest to nieprawda. wilczaki wcale nie sa takie jak wilki, wcale tak nie wygladaja i mysle, ze na szczescie, bo by nie znalazly tylu chetnych byc wlascicielami.

a jakie zdjecia typowych wilkow wy macie pod powiekami?
maria observer wufka
http://dogobserver.com/wolfdogilinki.htm
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 12:55   #59
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Heh, jak dla mnie, to także jest wilk-siwulec. Trochę jak mój Varg, jednak zdecydowanie ciemniejszy.
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 15:33   #60
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Post Marii przypomnial mi dyskusje z Przemkiem, prowadzona jakies 2 lata temu, doszlismy do zadziwiajacego wniosku, ze dla mnie wilk jest ...za malo wilczy
To jest wlasnie troche tak, jak napisala Maria- mamy wdrukowane w swiadomosc jak wilk wyglada i po pierwsze sa to przekazy ilustracji i filmow , po durgie sa to najczesciej wilki amerykanskie Lub szare, jak ktos woli
Jakby zrobic sonde uliczna i zapytac jakiego koloru jest wilk to 100 % odpowiedzi bedzie brzmialo: szary
Poza tym wilk jest wielki, puchaty, ma male uszka i jasne skosne oczy
Ci co zaczynaja sie interesowac wilczakami i obejrza sobie naszego, europejskiego wilka, czesto czuja sie zawiedzeni.. no bo czy to cos na szczudlach, z beczkowatym cialkiem, likaonowatymi uszami i w kiepskim kolorze ma byc tym wspanialym wilkiem?? No przeciez, ze nie
Co ciekawe, faktycznie wilczaki (te eksterierowo dobre i faktycznie wilcze w wyrazie) bardziej przypominaja wilka, ktory wyszedl spod wprawnej reki swietnego charakteryzatora One sa zazwyczaj, po prostu ŁADNE, zcego nie bardzo mozna powiedziec o wilkach
Na ogol jednak ludzie mijani na ulicach i majacy w glwoach utrwalone obrazy z dziecinstwa krzycza "o!wilk! z lasu!" .. oabwiam sie jednak, ze gdyby im postawic przed oczami naszego europejczyka to lekko by sie zdziwili

チェイタン。
Reply

Posting Rules