![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Wilczy Duch
|
![]()
Mam pytanie.. czy wy tez zauwazyliscie zmiany u swoich psów? Wydaje mi sie jakby wyczuwały iż zbliża się cięzka zima. Bali nabral takiej sierci jak nigdy.. Oba ( Ishtar zawsze byla glodomorem,ale Bali to jak arystokrata wcinal,powoli,delektowal sie ..a teraz.. ) wcinaja jakby nie jadly od miesiaca, a nawet jak dostana po porzadnej porcji ( wiekszej niz zwykle) to wciaz wyszukuja jedzenia, to ze Wilk sie tak zachowuje to rozumiem.. Swoja droga jak na szczeniora to tez ma niesamowite futro...
Co o tym myslicie? Czy psiaki moga wyczuwac zblizajaca sie pore roku? Jaka ona bedzie? No i jeszcze te sunie co wstrzymują lub zmieniają czas swojej cieczki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ii tam - sciema
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tmave Zlo
|
![]()
O tak, zima idzie, że aż. Dewi aż gubi futro. Chyba po to, żeby zrobić jej kubraczek na drutach.
Ale fakt jest faktem - żre jak wściekła.
![]() |
#4 |
Wilczy Duch
|
![]()
Hmm.. a trzymacie je w domu? Bali jest na dworzu,dom to dla niego cos - fuj. Woli chlodny przyjemny dwor..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
A Varg dalej nie interesuje się jedzeniem. Chyba, że mięskiem.....
![]() Za to Binguś bardzo gubi sierść, a Varg- nauczył się otwierać drzwi, więc w dowolnej chwili wychodzi sobie na spacer. Nauczył sie też odsuwać fotelisko, ktorym drzwi (takie balkonowe, szklane) były przesłaniane.... dla Varczaka nic trudnego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilczy Duch
|
![]()
Aaaa no to inna sprawa ( Ishtar tez wlasciwie jest lysa..).... Bali z mlodym sa na dworzu,bo tak wola i jednak maly byl trzymany na dworzu i nie podoba mu sie dom,jest za kolorowy i wogole
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Ani ja, ani rodzinka nie mamy serca, zeby trzymac psy na podwórzu- nie ma nic przyjemniejszego, niż słyszeć jak panowie poruszają się po domu lub gdy nad ranem wpadnie któryś do łóżka i zacznie witać....
![]() Gaga- a Varg tez BARDZO lubi spać przy gorącym kominku! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ehh to wzielabys syberiana( chociaz Luna była inna, natomiast Kazan-ktorego mialam na resocjalizacji i byl wychowywany w bloku tez wolal podworko) albo psa ktory byl trzymany na dworzu( jescze niesocjalizowanego,ale ja jeszcze Wilka zmienie
![]() ![]() P.S. Nawet nie wyobrazasz sobie jak mnie to cieszy kiedy mam w domu stadko czterolapkowatych i tak truchtających po nim ![]()
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 09-11-2007 at 01:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
Co Wilczak to charakter...
![]() Dla Varga na podwórku, gdy nie ma z nim nikogo, z kim może się bawic, jest nudno (chyba że ma okazję ścigać kogoś wzdłuz płotu). Ostatnio natomiast zaczął naśladowac Binga i..... rozpoczęło sie sypianie na fotelu, z zadziornie skrzyżowanymi łapkami ![]() Podwórko jest ekstra, gdy idziemy się bawić. A tak, na siku- w ogóle nie jest ciekawe. ![]() Bingo podobnie, choc rola "stróża" tez mu odpowiada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wilczy Duch
|
![]()
Hmm to tez chyba zalezy od tego gdzie mieszkasz.. Bali naprwade nie lubi domu,a znowoz Bali jest idolem Wilka,wiec Wilk tez kpi sobie z domu( druga sprawa ze nadal to jest cos dziwnego dla niego), natomiast Ishtar... Jak sie jej nie wpusci to sama wejdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Tak jeszcze a propos zimy. Ostatnio czesto goscimy nad Wisla i o ile kapiele wislane w porze letniej zupelnie mnie nie dziwily o tyle wlazenie do zimnej wody przy temperaturze bliskiej 0 napawa mnie lekkim niepokojem o stan umyslu psa
![]() Co ciekawe Chey brzydzi sie kaluzy, omija je, nie lubi w nie wlazic. Ale dowolne bajoro przy dowolnie niskiej temperaturze zupelnie mu nie przeszkadza. A sezon plywacki trwa u niego caly, okragly rok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wilczy Duch
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() Troszeczke ostatnio obrosl, ale ogolnie to lysek :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Distinguished Member
|
![]()
Gaga, Varg nawet jak jest mróz, to lubi wskoczyć do wody i poplywac... pogryźć krę, itd....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Nie wiem co najstarsi górale mówia o nadchodzącej zimie, za to wiem co mysli o niej Chey. Oto efekt 2, może 3 minut czesania młodego (na psie zostało o wiele więcej a wychodzi całymi kępami, właściwie nawet szczotki nie trzeba uzywać)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wilczy Duch
|
![]() ![]() ![]() To co robimy firme zajmująca sie robieniem psiej welny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Gaga, skręć kaloryfery !!!
![]() moje psiury już się ofutrzyły, ale nic dziwnego bo śniegu u nas cała masa ![]()
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Chey po prostu nie jest egoistą i dba o to, by Gaga miała z czego zrobić sweterek na zimę dla Romana
![]()
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
Niom:P Bedzie jak w sam raz na 15 rocznice ślubu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |