Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 12-10-2011, 10:34 PM   #1
olgam
Junior Member

predefinito Ostrzegam wszystkich właścicieli czechosłowackich wilczurów....

Wracając do tych artykułów... Rozbawił mnie pewien fragment, który sugeruje, że trzymamy w domach maszyny do zabijania, które czyhają na nasz jeden niewłaściwy ruch...
"Ostrzegam wszystkich właścicieli czechosłowackich wilczurów (ceskoslovensky vlcak – czeslovakian wolfdog, FCI 332): strzeżcie się, macie w domu bombę atomową."
Denerwują mnie ludzie, którzy nie znają się na czymś, a gadają bzdury, które (w tym wypadku) chyba każdy z naszych psów jest w stanie obalić swoim przyjacielskim nastawieniem do świata
olgam jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-11-2011, 09:29 AM   #2
jaskier
Junior Member

L'avatar di jaskier

ubicazione: Warszawa
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da _Alexx_ Visualizza il messaggio
Wracając do tych artykułów... Rozbawił mnie pewien fragment, który sugeruje, że trzymamy w domach maszyny do zabijania, które czyhają na nasz jeden niewłaściwy ruch...
"Ostrzegam wszystkich właścicieli czechosłowackich wilczurów (ceskoslovensky vlcak – czeslovakian wolfdog, FCI 332): strzeżcie się, macie w domu bombę atomową."
Denerwują mnie ludzie, którzy nie znają się na czymś, a gadają bzdury, które (w tym wypadku) chyba każdy z naszych psów jest w stanie obalić swoim przyjacielskim nastawieniem do świata
Hehe, jak to się nie znają? Na WD można znaleźć post właściciela napisany w podobnym tonie. Z postu jasno wynika - samiec wilczaka, po ukończeniu 3 roku życia zmienia się w mordercę. Doskonały punkt wyjścia do napisania całego artykułu, nie sądzisz

A tak na serio, to trochę prawdy w tym jest. Wilczak to spore wyzwanie. To nie jest pies, który zamieszka z Tobą, będzie Twoim przyjacielem, the end. Sporo pracy trzeba włożyć w ułożenie psa. I jeżeli zaniedba się problemy, jeżeli się ich nie widzi, można sobie zrobić duże kuku. Zwłaszcza przy samcu. (Tyle wiedzy, przynajmniej udało mi się zebrać na temat rasy w przeciągu ostatniego roku )

Pewnie ludzie mają różne doświadczenia, wszystko zależy od układu charakterów pies-przewodnik. Jasne, psy są otwarte i wesołe. A włożona praca daje owoce w postaci wierności, przyjaźni, ba - czasem nawet posłuszeństwa Ale który z nas, właścicieli wilczaków, określił by swojego psa, jako "domowy pupil" ?

Pies: Absynt Wilk z Baśni (Jaskier)

Ultima modifica di jaskier : 12-11-2011 a 09:51 AM Motivo: literówka
jaskier jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-11-2011, 10:38 PM   #3
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da jaskier Visualizza il messaggio
Ale który z nas, właścicieli wilczaków, określił by swojego psa, jako "domowy pupil" ?
ja, mam takich nawet 5
Vecchio 12-11-2011, 11:57 PM   #4
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

L'avatar di jefta

ubicazione: Wroclaw
Invia un messaggio tremite Skype a jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta
predefinito

ja uwazam ze wilczak jest wlasnie domowym pupilem, tyle ze dla dosc aktywnych, choc niekoniecznie sportowo/ruchowo ludzi takim `studenckim` psem
Vecchio 12-12-2011, 12:02 AM   #5
jaskier
Junior Member

L'avatar di jaskier

ubicazione: Warszawa
predefinito

Ta, wilczak, york, labrador... co za różnica? Chyba tylko w kolorze

Pies: Absynt Wilk z Baśni (Jaskier)
jaskier jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-12-2011, 12:04 AM   #6
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Ta, wilczak, york, labrador... co za różnica? Chyba tylko w kolorze
nie rozumiem takiego myslenia- wilczak to domowy pies nie kojcowy, kedy liudzie pytaja sie co to za rasa mowie ze to pies dla doma i rodziny z specialnymi wymagianami. a co jaskier sugeruje ze to kto? monstr czy cos?
Vecchio 12-12-2011, 12:26 AM   #7
Gia
K-Lee Family

L'avatar di Gia

ubicazione: Wrocław
Invia un messaggio tremite Skype a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
predefinito

Quote:
Ale który z nas, właścicieli wilczaków, określił by swojego psa, jako "domowy pupil" ?
Kalinka jest "domowym pupilem" bez "" Przy odpowiednim wychowaniu i dawce ruchu w domu jest psem przytulanką kanapową

Quote:
Originariamente inviata da wolfin Visualizza il messaggio
ale tego potrzebuje nawet JORK bo to terier. kazdy pies moze byc wyzwaniem nie wazne jakiej rasy- znam takie psy, ktore musza byc lagodne z powodu rasy a nie sa i znam wilczakow ktore sa cudem i miodem, choc tez musza byc mocne i problematiczne. Chyba nie wazna jaka rasa a to jak o psu mysli jego wlasciciel i co on z nim robi. Jork na przyklad tez moze i jest aktywnym psem sportowym a nie zabawka domowa. chyba to jest najwaznejsze nie zerkajac na rase.

Lubię to!!!!

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Rispondi quotando
Rispondi