|   |   | 
| 
 | |||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... | 
|  | 
|  | Опции темы | Опции просмотра | 
|  | 
|  26.01.2011, 03:04 | #1 | 
| VIP Member |  "U"nikalni z Peronowki 

Dlaczego "U"nikalni? Bo miot "D" z Peronowki - w tym Draco (ojciec Belke) to jedyne w tej rasie psy nalezace do linii przepieknego Atosa z Belešova. Mama Belke jest rownie ciekawa... Nie, nie z powodu Hasso, bo ja nie jestem zwolennikiem bajeczek o "uzytkowej linii", bo "w n-tej generacji mamy psa z IPO3"....  Jest ciekawa, bo pochodzi z jedynego miotu Daga z Tematínskych kopcov ("mafia" chciala go jeszcze uzyc, ale niestety sie nie udalo). A Dag to jedyny hodowlany pies z jedynego miotu Bekky Kollarov dvor )(szkoda, bo byla to na serio piekna suka). Jesli jeszcze dodam, ze ojcem Daga jest "Tamburowy" Aron Vlci udolie to chyba juz bedzie jasne, skad u braci "B" taki wyglad.... OK, dosyc tych "pieknych", "jedynych" i "pierwszych". Krotko mowiac - nieczesto zdarza sie tak, ze swietnemu eksterierowi towarzyszyl az tak ciekawy rodowod... "U"nikalni pewnie niedlugo przestana byc unikalni  Bo wiem, ze nie tylo my mamy na nich oko...  I co sie dziwic... Belke mam "na obserwacji" od momentu kiedy sie urodzil...  ...przez czas dorastania...  ...by wreszcie moc powiedziec "ma sie jednak to oko"...      
				__________________ | 
|   |   | 
|  26.01.2011, 03:07 | #2 | 
| VIP Member |        
				__________________ | 
|   |   | 
|  26.01.2011, 03:11 | #3 | 
| VIP Member |   

Juvart ogolnie nie przepada za obcymi "mezczyznami", ale z Belke wyjatkowo szybko sie dogadali... i juz po chwili Belke oprowadzal ja po swoich wlosciach...     
				__________________ | 
|   |   | 
|  26.01.2011, 03:15 | #4 | 
| VIP Member |   

A efektem podrozy do Turyngii (do ktorej nawiasem mowiac jeszcze wroce, bo to przepiekne miejsce na ktorego zwiedzanie niestety nie bylo czasu) jest cala banda malych Belkow (+ jeden damski rodzynek, czyli Uvall)...   
				__________________ Последний раз редактировалось z Peronówki; 26.01.2011 в 03:26 | 
|   |   | 
|  26.01.2011, 03:22 | #5 | 
| VIP Member |   

Prawnuczka Urmahlullu adoptowala Merry Bell, ale reszta bandytow zostala przy mamie... Energie male maja typowo Belkowa - wszedzie ich pelno. Cale szczescie, ze po mamie odziedziczyly dobre wychowanie i choc noce sa (jeszcze) spokojne... 
				__________________ Последний раз редактировалось z Peronówki; 26.01.2011 в 03:27 | 
|   |   | 
|  26.01.2011, 03:25 | #6 | 
| VIP Member |   ..Komu w droge... 
				__________________ | 
|   |   |