View Single Post
Old 08-05-2007, 18:01   #125
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik

Quote:
Originally Posted by Pavel
No, je vidět, že Karel Kadlec i Daniela opět zdatně demagogicky odvádějí diskuzi jinam. Nikdy před tím, kdy se provalily Mutary ani pan Hartl ani nikdo jiný z chovatelské komise nemluvil o nějaké degeneraci plemene a o potřebě osvěžit krev. A argumenty o nezasvěcených - vím, kam tito lidé míří - jen pan Hartl. Soukupová, Jedlička, Šebková, Špreňarová a pochopitelně Kadlec s Čílovou jsou ti, kdo věci rozumí a jsou odborně zdatní. Všichni ostatní v ČR a ve světě, kteří proti Mutarám protestují jsou nezasvěcenci a neumětelové, kteří o problematice vůbec nic nevědí !!! Všichni dlouholetí chovatelé, poradci chovu a majitelé ČsV na Slovensku a v ČR, nesahají panu Kadlecovi svými znalostmi a zkušenostmi ani po kotníky. Pan Kadlec toho skutečně jak v chovu, tak ve výchově a výcviku ČsV mnoho dokázal.
Opět svedení diskuze od principu - jak Mutary, tak současní kříženci v Itálii byli zapsáni do registrů na základě udání falešných údajů do přihlášek. V ČR byly Mutary zapsány navíc v rozporu s tehdy platným zápisním řádem. To je podstata problému. Vše ostatní jsou jen řeči, které mají tyhle partyzánské nelegální akce zastírat a odvádět od nich pozornost.
Pavle, mně si tedy taky do této partičky můžeš zahrnout, jako ostatně každého, kdo s pokusem Mutara souhlasí... Jo a ke Karlovi Kadlecovi - Bavíme-li se o výchově, tak se podívej na Sněhurku z Molu Es. Její vývoj jsem sledoval pečlivě skoro po celý její život a její povaha je vynikající! Kromě pažravosti, která je její na jednu stranu špatnou stránkou jsem nenašel nic vyloženě špatného. Zajímavá je její bezkonfliktnost a rozhodně není žádný plašan....Nemá žádný problém s lidma a psy, což se o čsv nedá obecně říci....A Pavle, zeptám se Tě, jakých výsledků jsi dosáhnul ty se svými psy?Pokud mne nemate paměť, máš ZPU1 složeno s Nancy, což není žádná vrcholová zkouška....ZOPku Petra Neomillnerová složila, tu máš také v počtu odchovů vedeš 4:1, ale jak říkám, je to poměrně dost vyrovnané. pro Karla navíc hovoří studium na ČZU, kde se genetika a šlechtění dost probírá...
Jenik jest offline   Reply With Quote