View Single Post
Old 03-02-2007, 19:47   #54
alexa
Junior Member

Ahoj,

nečetl jsem úplně všechno, tak doufám že se nebudu opakovat. Pravdu má Jana - co pes, to originál. Ať už se to týká zvedání nohy u fen (Lexina ji nezvedá, jen se tak nějak vykroutí do strany, že načůrá 3/4 metru vysoko na zeď - začala to dělat když jsme měli doma poprvé psa na krytí - asi ho chtěla přečůrat ), nebo cvičení. Nemyslím si že ČSV jsou necvičitelní, jen se na to musí trošku jinak a chvilku trvá přijít na to jak, protože opět je obvyklé, že co funguje na jednoho vlčáka, může být druhému ukradené - rozhodně se člověk s vlčákem nenudí.

Myslím že nikdo tady nenapsal nic moc o tom vytí. Pominu-li letní výcvikový tábor, kdy se nad ránem nese Jevišovicemi mohutný "vlčí" chorál a budu se věnovat vytí doma, je moje (zdůrazňuji moje, kdokoliv může mít jinou) zkušenost tato:

Dokud jsem měl jen Lexinu, prakticky doma nevyla. Zvuky, které vydávají ostatní "normální" psi v okolí nepovažovala asi za vytí a nepokládala za nutné na ně odpovídat. Od té doby, co máme i Darču (Lexinina dcera) si denně navečer sednou před boudy a spolu si tak 10 - 30 minut "zazpívají", načež se odeberou si schrupnout. Sousedi zatím bez problémů - možná jejich zpívání přišli na chuť, jako já. Podle mě je to jeden z nejúžasnějších zvuků, když začne výt pořádná smečka - postupné nasazování do troj nebo ještě více hlasů, na to tzv. vytí nebo ňafání "normálních" psů nemá.

Dříve jsem měl foxteriéra a 2 jezevčíky (Kikinku ještě společně s Lexinou) a na všechny vzpomínám s láskou. U ČSV ale už zůstanu. Dobře to vystihl Zdeněk (Ghost), včetně pohledu ostatních pejskařů na čévéčkáře. Taky mi na cvičáku říkají, že kdybych měl ovčáka, tak už s ním mám ZVV3, tak proč chci ČSV. Odpovídám, že právě proto.

Karel

P.S.: Od té doby, co mám "vlčí holky" dvě, na mě koukaj jak na úplnýho magora. Nevěří mi, že někdo má třeba čtyři ČSV. Ale když je miluješ, není co řešit
alexa jest offline   Reply With Quote