Ahoj,
rozhodne by som pochválil a primerane odmenil majoritnú a civilizovanú časť vašej „ svorky“ za takúto aj keď spontánnu obranu. Obrana seba a vlastných hodnôt sa len tak ľahko z krvi nevytratí. Nezáleží na stupni civilizácie – v krízovej situácii sa prejavia gény a aj zabudnutá chémia sa preberie k životu. Každej rasy dvojnohých, alebo štvornohých. To si väčšina zatracovateľov ČSV neprizná ani za ....
Čivava bola zahnaná do úzkych zlými ľudmi, chudáčik, môj ČSV by túto situáciu zámerne naplánoval, vyprovokoval a využil vo svoj prospech.
Keby sa takto naozaj zachoval môj ČSV mám na krku žaloby z rasovej neznášanlivosti, ublížení na zdraví, psychickú traumu, majetkovú aj nemajetkovú ujmu, zlú výchovu psa, jej zanedbanie atd.
Len kvôli mne samému ( pretože verím, že správny výcvik a tréning oboch naozaj môže pomôcť zvládnuť takéto situácie ) a „ výchove“ môjho ČSV prosím o objasnenie:
ako reagovali a kde boli vtedy vaši vlci ( pokiaľ to neboli zmieňované čivavy ).
Stalo sa aj mne, to mal ČSV asi pol roka, že začal cúvať a schovávať sa za vtedy ešte vodcu svorky, keď sa objavila kričiaca a páchnuca horda detí prírody, ktorá mala chuť na vlčí guláš. Bola to skúsenosť nová pre mňa aj pre neho. Napriek tomu, že svojho ČSV necvičím na obranu, moja chyba - máme tzv. voľný vzťah, robí aj medzi deťmi prírody rozdiely a zďaleka vycíti rozdiel. Takže teraz z „nášho vlčieho chodníka „ cúvajú už deti prírody. Ako to vycítia aj oni je pre mňa záhadou.
Snažím sa pochopiť obidve strany, ktoré majú bližšie k prírode, aj ich vzájomným porovnávaním. Majú k sebe naozaj dosť blízko, až mi je to niekedy nepríjemné.
Ale ten môj má aj tak krajšie oči.
PS:
Moje príspevky sa týkajú a sú zamerané na moje ČSV, ktorého som majiteľom a ktorého sa snažím vychovať a vycvičiť primerane mojim možnostiam, vedomostiam a schopnostiam. Mojich nedostatkov, omylov a chýb a s určitou dávkou nadsázky. Nezovšeobecňujem na celé plemeno, len popisujem konkrétnu situáciu a prehlasujem, že táto nebola mnou naplánovaná.
Akákoľvek podoba s nejakou inou situáciou a iným obsadením je čisto náhodná a nemá nič spoločné so situáciou, ktorú opisujem ja.
Borislav
|