View Single Post
Old 04-06-2006, 12:27   #34
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik
Default Rtg

Tak a je to tady. Mám tady výsledky svého zvířete. Dělal jsem rtg kyčlí klasickým způsobem a tzv stresový snímek, obdoba Penn-hipu. Jasně se prokázalo, že stresový snímek je oproti klasickému nepoměrně průkaznější, cenově to vychází prakticky nastejno a hlavně ukáže laxitu kyčlí, které jsou potom propočítávány pomocí tzv distrakčního indexu a podle tabulek se pak hodnotí od A do E.
Retgen byl poslán a vyhotoven 8 lékaři včetně Polska(!!) a tady máte výsledky:
Kromě pana Šterce, Duchka, Snášila jsem se dozvěděl, že moje čuba má krásné kyčle a hodnotí je stupněm 0/0 a to i přesto, že viděli oba snímky, kdy ten stresový byl jasně horší. V Polsku mi bylo dokonce jasně řečeno, že tak krásné kyčle dokonce dlouho nebyly vidět(!!!)a to si opravdu myslím, že to tak skvělé není. Šterc hodnotil oba snímky stejně, prohlásil, že jasně již na tom prvním viděl jak ten kyčel vypadá a výsledek i stresový byl naprosto stejný.
Výsledky jsou tedy takové:

Snášil - 0/1, Duchek, Šterc 1/1, Čáp, Doškář, Šebek, Decker 0/0, Simbieda 0/0. Lokty byly stejné u všech - 0/0.

Souhlasím s tím, že jedno zvíře není statisticky významné, ale tady vidíte, že se hodnocení dokáže lišit. Duchek původně psal 0/1, ale po shlédnutí stresového snímku toto poupravil. To samé platilo pro Snášila. Nejlepší by bylo vzít třeba jednoho zvířete, které bylo vyřazeno a objet s ním tyto lékaře:-)A viděli byste ten rozdíl....

Pokud budu mít možnost je oskenovat a pokud mi dá Pavel možnost je sem hodit, může se každý přesvědčit, jaký to je rozdíl....
Jenik jest offline   Reply With Quote