View Single Post
Old 02-05-2006, 11:15   #8
Monika
Junior Member

Default Propagace

Myslím, že tady někdo velmi špatně chápe slovo „propagace“ ……ale když už, propagace není posvátná kráva, jak si někdo mylně myslí a ještě hůře prezentuje.

Každý chovatel a majitel dělá lepší službu plemeni, faktem samotným, že psa, lépe řečeno vychovaného psa, vlastní. Někdy pouze fakt, že si sousedovi děti chodí hrát s naším československým vlčákem je lepší pro vnímání plemene veřejností, než seznam psů se složenými zkouškami. A i každodenní návštěva „pohostinství :0)“ s dobře vychovaným vlčákem může být službou nade vše….
Jakákoliv zkouška na papíře, bez toho, že psa osobně znám, vím jakým způsobem cvičí, jakým způsobem ho majitel např. učil aport, obrany…….je pro mě jen zkouškou na papíře… Pro plemeno jako takové nemusí znamenat vůbec nic… pro chov – bez špatných či žádných vloh – nic svým potomkům nepředám…… a ti kteří psa osobně znají, figuranti, výcvikáři….lidé ze cvičáku, by si ČSV nikdy nepořídili, jelikož dobře vědí, jakými hroznými peripetiemi a úsilím majitel prošel, než zkoušku složil…..
Osobně jsem se svými vlčáky vždy cvičila, cvičím a zkoušky skládala….pro mě je však vlastní „projev“ psa a vlastní úsudek mnohem důležitější, než cokoliv jiného…a myslím si, že pro hodně lidí.
A jen ke Kamile. Kamila je skvělá a se psy to úžasně umí. Zkoušku IPO složila velmi úspěšně a sklidila obdiv rozhodčího a všech co ji znají…Svůj účel „propagace“ jak chce Pavel, tedy splnila a stále s Ohnivákem plní vrchovatě!

Vůbec nechci vyvolat tímto mým příspěvkem nějakou dlouhosáhlou diskusi a tím méně mám zájem nesmyslně diskutovat. Jen jsem měla pocit, že „zrcadlo je trochu pokřivené“ …….
Monika jest offline   Reply With Quote