Quote:
Originally Posted by pawmagdul
no w czampionach było gorąco  )) .... sędzie wybrał 2 najlepsze psy wg mojego typu ....
|
Pawel, wystawy nie sedziuje sie wedlug
typow, a
WZORCA. Czambor to PRZESLODKI pies (czyt: mily, bo trudno nazwac psa startujacego na ostro do sedziego za slodziusiego

), ale wilczakiem jest SLABYM - o wiele gorszym niz inne psy prezentowane tego dnia i jesli chcesz go stawiac za przyklad to jedynie tego jak wilczak NIE POWINIEN byc zbudowany i jak NIE POWINIEN sie poruszac.
Wybacz, na mlodziez w psach nie zerkalam, ale reszte stawek powygrywaly NAJSLABSZE samce. Najczestsza przyczyna dlaczego te dobre przegrywaly: zbiezny ruch. JASNE, ZE ZBIEZNY, bo to wilczaki, a nie owczarki!!!! Generalnie jesli jakis pies przegrywal to wlasnie dlatego, ze byl...lepszy niz ten ktory wygrywal...
Wiem, ze po tej wystawie znika z ringow jeszcze jeden na serio fajny wilczak - trudno sie dziwic: ludzie maja oczy i widza co i za sprawa kogo sie dzieje.
Z tego powodu ja bede pisac o kazdej FATALNIE saedziowanej wystawie, az sedziowie przeczytaja wzorce i mega WTOP nie bedzie....