View Single Post
Old 16-07-2012, 22:56   #91
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by pawmagdul View Post
no w czampionach było gorąco )) .... sędzie wybrał 2 najlepsze psy wg mojego typu ....
Pawel, wystawy nie sedziuje sie wedlug typow, a WZORCA. Czambor to PRZESLODKI pies (czyt: mily, bo trudno nazwac psa startujacego na ostro do sedziego za slodziusiego ), ale wilczakiem jest SLABYM - o wiele gorszym niz inne psy prezentowane tego dnia i jesli chcesz go stawiac za przyklad to jedynie tego jak wilczak NIE POWINIEN byc zbudowany i jak NIE POWINIEN sie poruszac.
Wybacz, na mlodziez w psach nie zerkalam, ale reszte stawek powygrywaly NAJSLABSZE samce. Najczestsza przyczyna dlaczego te dobre przegrywaly: zbiezny ruch. JASNE, ZE ZBIEZNY, bo to wilczaki, a nie owczarki!!!! Generalnie jesli jakis pies przegrywal to wlasnie dlatego, ze byl...lepszy niz ten ktory wygrywal...

Wiem, ze po tej wystawie znika z ringow jeszcze jeden na serio fajny wilczak - trudno sie dziwic: ludzie maja oczy i widza co i za sprawa kogo sie dzieje.
Z tego powodu ja bede pisac o kazdej FATALNIE saedziowanej wystawie, az sedziowie przeczytaja wzorce i mega WTOP nie bedzie....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote