Quote:
Originally Posted by Edenseveru
Ano, mám k tomuto tvrzení konkrétní důvod !
Ale každopádně, to není důvod proč by jste Laboklin neměli použít k testování.
Psala jsem to hlavně na popud toho ,že Jarka to napsala jako že Laboklin je jistější a dává i certifikát.
Jednoduše není - je to laboratoř kde vezmou tvůj vzorek jako jeden kus a za peníze ti pošlou výsledek.
Kdežto Daniela to dělá ve vlastním čase a jde jí o plemeno a nad výsledkem přemýšlí ...
Ale samozřejmě Jarku chápu jak to myslela - jako že mám v ruce certifikát,což by měla být jistota toho že podávám správné informace.
|
Chybu může udělat každý, i já, protože vzorků mi projde rukama opravdu veliké množství. Mám ale tu výhodu, že mám obrovské množství výsledků pro srovnání, další si mohu odvodit a tudíž, kde výsledek nesplňuje moje očekávání, test zopakuju.
Certifikát samozřejmě vydat nemůžu, ale s mým výsledkem nemá "problém" žádný chovatel (ani z ciziny) až ně několik českých paradoxně

Kdo testuje kvůli zdraví svých štěňat, pošle vzorek k nám. Kdo kvůli potvrzení v PP a samozřejmě také zdraví svých štěňat ať pošle do Laboklinu.
Když otestuju některé zvíře s výsledkem DM/DM, vždycky jsem ráda, když tento výsledek potvrdí i Laboklin. Možná se to nezdá, ale zodpovědnost za výsledek cítím velikou (pár šedivých vlasů mi během období, kdy testuju přibylo) budu upřímně ráda, až testy jednoho dne skončí ...