View Single Post
Old 22-01-2012, 15:37   #18
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Nietoperka View Post
Bo że na WD rządzi Peronówka to widać na pierwszy rzut oka - każdy kto się w czymś nie zgodzi jest niedouczony, ma złego psa ze złej hodowli, a w ogóle to nie powinien się wypowiadać nie mając wilczaka od 10 lat :P (bo przecież wilczak to nie pies, więc dłuższe doświadczenia z innymi psami się w ogóle nie liczą). Może przerysowuję ale tak to wygląda. Więc jak nie przyklaskujemy w każdej kwestii to jesteśmy źli
Histeria godna słitpanienki (może przerysowuję, ale tak to wygląda). Aby dokopać się w tym tekście choć odrobiny merytoryki poza maglem, to postaram się pomóc: otóż ja przez ładnych kilka lat obecności na forum zaliczyłam i stawanie w obronie słusznych(!) racji Margo i bijatykę z nią na ostro. Iskry leciały.Nigdy nie cięła mi postów, nawet tych, w których moje wobec niej zarzuty były wyjątkowo niefajne, nie banowała, nie wysyłała do diabła. I naprawdę nie jestem pojedynczym przykładem. Litościwie podumujmy więc Twoje histeryczne zarzuty jako powtarzana bezmyślnie bzdurę, OK? Na przyszłość polecam zaczerpnięcie odrobiny wiedzy, bo autor serwisu, jego twórca i administrator nie jest synonimem cenzora-tyrana.
Swoją drogą czy prywatne stroniczki hodowli Jantarowa Wataha i wilczaki eu nie działają właśnie wg systemu, który tu krytykujesz? A może to zwyczajnie brak argumentów w dyskusji i schodzimy do poziomu; "a u Was murzynów biją" ?

Quote:
jefta
Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi "W interesie Margo jest krzyczec ze to padaczka niegenetyczna", ale zakładam że to przejęzyczenie
Bo właśnie w interesie Margo jest mówienie że to JEST choroba genetyczna, co wyżej powiedziała. Nie wiem jak z innymi poruszanymi wątkami, bo w to nie wnikałam ale wiem jak było w tym konkretnym przypadku i mówienie nieprawdy (czy to ze złej woli czy z niedoinformowania tego nie wiem) nie świadczy dobrze i stawia pod znakiem zapytania pozostałe poruszone kwestie. Oczywiście nikt nie ma obowiązku znać sprawy, ale tym bardziej wtedy wierzy się osobie, która ma posłuch na forum. Szkoda tylko że nie są to rzetelne informacje.
Zanim jefta, bo dla mnie jej wypowiedź jest OCZYWISTA: powszechne jest ukrywanie wszelakich wad, chorób, powodów śmierci w hodowlach. I w tym duchu Margo powinna chcieć ukryć, w wiadomościach na temat padaczki, fakt możliwości genetycznego podłoża, bo to obciąża jej hodowle (ojcem jest Amber). Dlaczego w jednej linii, w ostatnich 2 latach, jedna suka ma padaczkę, inna umiera, trzecia nagle jest wycofana z hodowli i nie ma podanych żadnych informacji? Bo coś jest do ukrycia-to oczywiste. Każdy hodowca zaczyna składać do kupy fakty i każdy prawdziwy hodowca woli wersję mniej dla siebie wygodną niż kolejną ściemę. Swoją drogą- śmieszne jest, że ci co podają te ściemy do publicznej wiadomości-naiwnie liczą na to, że ludzie w to uwierzą.To jak z badaniami HD-jedni namawiaja, inni się oglaszają, że będą robil,i a potem pozostaje krytyka hodowli, gdzie pijawił sie jakiś gorszy wynik, przy pomijaniu milczeniem braku wyników u siebie. Bo brak podanych złych wiadomości przecież musi być tożsamy z dobrymi wiadomościami, prawda?

Zrobił się OFF ale jak widzę, nie tylko mnie ruszyło;/

Żeby nie było nawrotu histerii: nie twierdze, że położę głowę za Peronówkę, mimo ze mój ukochany pies stąd pochodzi. Gdybym miała rozwalać ten temat to pewnie "krew by się polała", ale wkurza mnie, jak w przypadku braku wiedzy, braku argumentów ktoś wyjeżdża z tak beznadziejnymi tekstami o własności stron www...
Odsyłam za to na forum jantarowqej- gdzie niewygodna wypowiedź jefty została uciachana.....znajdź choć jeden taki przykład na WD, pokaż go....albo może przeproś za pomyje, które wylałaś niesłusznie?Tylko czy stać Cię na to?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 22-01-2012 at 15:51.
Gaga jest offline   Reply With Quote