Quote:
Originally Posted by anija
no ale tu jest sytuacja, że trzeba zapłacić gdy już i tak się wie że się nie będzie... skoro się nie będzie to się nie korzysta z tych wszystkich rzeczy więc jak dla mnie powinno się zapłacic tylko z wysłanie listu i naklejki.. powiedzmy 20% wartości wpisowego.
|
Z tego co pamiętam, to Mistrali podjęła decyzję o nie jechaniu już po zgłoszeniu się. Takie jest ryzyko jest to zawarte w regulaminie związku dot. wystawiania - tam jest to wszystko napisane, wystarczy przeczytać warunki i się zapoznać. Ja myślę, że to uczciwe, bo sędziowie przyjadą. Jak wystawa będzie stratna to za rok się nie odbędzie i odbije się to na finansach oddziału. Jak będą musieli pokryć dziurę za wystawę, to utną z czegoś co może byłoby ciekawą inicjatywą. Katalogu nie musisz odbierać nawet jak będziesz, aczkolwiek związek przygotowuje go dla każdego zgłoszonego. Czy się będzie, czy nie to korzysta się z sędziego - mimo wszystko przyjedzie, na tym zarabia.
Jak kupię bilet do teatru, to sztuka zostanie wystawiona mimo tego czy będę czy nie, więc aktorom wypłata się należy, tak po prostu z szacunku do ich pracy.