View Single Post
Old 22-10-2011, 23:44   #71
Undertaker
Member

Já netvrdím, že je to konkrétně teď a konkrétně tvůj případ, ale občas jsem to někde viděl už dřív na bonitacích. A teď tom stojí lidi, který toho psa jinak neznaj, ale viděj jeho výkon na place a známku Of. Co si o tom pak maj myslet?
U maturity se dá považovat za exces taky totální okno. Jenže když se ti to přihodí, tak se s tebou nikdo nebaví a jdeš za rok, ikdybys měla celé studium jenom jedničky.

ad1) Nemyslím si. To, aby se pes nechal změřit by snad mělo být žádoucí u všech, kdo mají bonitaci projít a ne vyjímečný případ těch nejlepších. Přijde mi to lepší než se čtvrt hodiny někde na place bezvýsledně nahánět se psem.

2)Mašké už máš zbonitovanou, nic se rušit nebude Myslím, že když víš co hledat, tak ti i ten kolík o povaze psa něco řekne, občas i něco zásadního. Ale když vezmeš třeba Darlinu, je to vítací pes, ale reakci na figuranta má naučenou. Věřím tomu, že s civilem se to dá taky naučit, pes se prostě naučí ten postup bonitace a vezme ho jako pravidlo, ale mělo by to větší vypovídající hodnotu, kdyby figurant nebyl v obleku, ale v civilu.
Undertaker jest offline   Reply With Quote