View Single Post
Old 22-10-2011, 22:28   #64
Undertaker
Member

Proto se ptám tady...
1)Co trošku zpřísnit pohled na měření při bonitaci? Zkrátka psa, kterýho majitel není schopen udržet a nechat změřit napoprvé prostě vyhodit od měření a vzít je až na konci s tím, že pokud to nikam nepovede, nechat to na jindy? To co jsem viděl dneska a nejen dneska mi přijde kontraproduktivní a pokud mají ty čísla o něčem vypovídat, pak je lepší vzít je třeba za rok za dva, až pes bude schopen měření zvládnout. Nepřijde mi dobře, že místo přípravy by se časem mohli majitelé bonitovaných psů spolíhat na to, že psa budou držet čtyři lidi a něco se naměří. Těch chovných psů už snad budem mít dost, aby se na tohle nespěchalo a ta bonitace sama o sobě měla vyšší úroveň. To by ty majitele taky víc motivovalo k tomu, aby tu úroveň měl i jejich pes.
2)Jak se tváříte na toho civilního figuranta po vzoru Německa? Naučená reakce na figuranta mi přijde, že nemá takovou vypovídající hodnotu jako útok civilisty.
3)Jak se díváte na test povahy poslední feny dneska? Dostala kód Of... ona by tu povahu asi i měla, ale když při pokusu o podání ruky civilistou bezhlavě startuje, nepřijde mi dobře pustit ji do chovu a už vůbec ne jako Of. Uvědomte si, že na naší bonitaci se nebyli podívat jenom ČVčkáři a co si o nás pak musí říkat, když s (pro mě) nejlepší povahou pustíme do chovu psa, který napadá na potkání? Přišlo by mi lepší bonitaci odložit na příště, aby to majitele donutilo zapracovat na psovi. Přece jenom každý jedinec je reprezentantem svého plemene. Tím nechci shazovat práci bonitační komise, těm patří dík za to, že to v tomto počasí celý den venku vydrželi. Chápu proč i to hodnocení, ale tohle by si zkrátka pes neměl dovolit na bonitaci, natož v reále.
Undertaker jest offline   Reply With Quote