Ahoj Báro,
v podstatě mne zajímá to co Mackii. Jestli jsme to pochopili dobře, tak přes den jste v práci a čuba je doma sama (a docela by mne zajímalo, jestli je přes den sama opravdu zticha :-). Večer s ní jste než si jdete lehnout a pak ji na noc zavřete do kuchyně. Já bych to takhle nedělal, ale je to každýho věc. Pro ni je důležitá vaše blízkost a nevidim jedinej důvod, proč by nemohla mít pelech u vás v ložnici. Už jen to, že když začne dělat bordel, prostě se natáhneš a majzneš ji a nemusíš kvůli tomu nikam chodit :-). Ale vážně ... je lepší psovi ukázat místo ve vaší blízkosti a natrénovat aby vás v posteli neotravovala, než ji takhle separovat. Navíc ... neni jí ještě ani rok ... nenapadlo vás, že třeba vyvádí, protože by se chtěla vyvenčit? To je taky možnost, ale stesk je pravděpodobnější.
My bydlíme v paneláku, 4+1, 80m a Dakoušovi omezujeme přístup jen do dvou místností ... v jedné jsou granule a sušíme tam prádlo a druhá je ložnice. Do první nesmí vůbec a striktně ho vyháníme a zavíráme dveře a do ložnice otvíráme jen když jsme doma a chystáme se spát, aby se nám neválel v posteli celý den. Jinak má vedle postele pelech, večer si zaleze k nám, trochu si zaprudí a jde si lehnout na svý. Když doma neni přítelkyně, většinou se mnou spí v posteli celou noc. Když jsme doma oba a jemu se z postele nechce, tak ho prostě vykážeme na pelech, kterej mu tam na noc přendaváme z obyváku... Obecně, psovi stačí ve vztahu s člověkem málo, ale jedna ze zásadních věcí je blízkost pána.
Jinak pro ostatní k tomu co jsem psal dříve ... Dakouš teď kolem dvou let postupně přestal přes den vyvádět. Po venčení a nakrmení lehne a spí a až na občasné "povídání" bývá doma klid. Dokonce minulou sobotu jsem musel pryč bez něj a načasováním odchodu a ranními činnostmi jsem ho ošálil, že nepoznal že je sobota a byl zticha. Klidová doba je cca 8hod pak už mu to přijde dlouhý a tu hodinu než dorazim si "povídá", kníká, občas vlažně zavije, ale už to neni ten rachot co dřív. Problém nastává, když náhodou odcházíme s přítelkyní oba najednou ... to pak vydrží brečet celej den.
Last edited by jerabekj; 04-11-2010 at 09:56.
|