Když to tady tak občas čtu mám pocit, jakoby pro některé lidi pes bez PP ani nebyl pes, někdy možná témeř ani ne hodným žít, i když je to čsv nebo kříženec čsv nebo cokoli jiného. A je to smutné.
Áno, mám papíraka, ale kdyby jsem měla toho jistého bez papíru, je mi to šuma fuk. Pro mně osobně je to jenom papír, který mi dáva o pár možností více, co se psem. Ale je to můj pes a nemám ho proto jestli má nebo nemá "modrou" krev. I když docela chápu, proč se odsuzuje podpora chovu psů bez PP, někdy mám pocit, že někteří chovatele šíri každej rok štěňata s PP jen proto, aby z toho měli peníze, čili jim ani nejde o psy ale především o zisk. A pak se nečuduji, že můžou nastat problémy s jejím umísťovaním. Protože znám kopec lidi, kteří by jsi 100x raději vzali bezpapiráka z útulku kterého nikdo nechce jen proto, že se bohužel nenarodil papírovým rodičům, jako by měli mít psa s PP, kterých narození je vlastně předem řízeno. Proto souhlasím s těmi, kteří si myslí, že by i Čsv bez PP měli mít tady své místo...
|