Thread: Akaša ArQeVa
View Single Post
Old 14-04-2010, 16:44   #79
Kalimero25
Junior Member

Send a message via ICQ to Kalimero25

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Heleno, dovolím si odpovědět přímo to, co mi říkal Jeník do telefonu. Ano, ke kolu ji bral, ve 4ech měsících se starší čubou (xČSV) a na 6km, kde si běhala vlastním tempem a potom ještě skotačila doma. Pak zjistil, že to nepomáhá a patrně přišly další problémy, tak pohyb zkrouhnul na procházky na vodítku a bohužel on má tu smůlu, že ikdyž má Akaša perfektní přivolání, tak musí chodit pořád na vodítku, aby se zbytečným pohybem nezabila.
Je mi z tu z některých příspěvků hodně smutno. Nebudu už reagovat na lži a pomluvy, které se tu o mém psu šíří. To, co jsem chtěla říci, jsme si vyříkaly s Jiřkou. Bohužel ale musím reagovat na nesmysl v podobě zátěžových testů u kola. Akaša rozhodně neběhala 6km u kola, neboť u kola neběhala vůbec. Pokud Jenik jezdil, pak jedině s naší nejstarší čubinou a bulicí, které obě k tomu mají zdravotní dispozice. Zbytek smečky, tedy golden s dysplazii a Akaška, zůstavali se mnou a dělali jsme běžné procházky s ohledem na zdravotní stav příp. věk jedince. Netuším, kde berete tu drzost odpovídat za majitele, notabene když jste se s námi ani nikdy nesetkal!
Akaša žádnou estetickou operaci ucha neprodělala, rozhodně nespadla ze schodů a Evo, zkoušky, které máme složené jsou trochu jiné než ty píšeš.

To, co napsal Jenik, nebylo v pořádku, nebo alespoň to velké bodnutí do vosího hnízda v podobě nepovedeného plemene. Ale Akaša je naprosto normální pes s lehkými, řekněme "vadami na kráse" - například špatná hladina ALP v krvi, což ale rozhodně není vylučující vada a rozhodně není monstrem, jakého z ní tato debata udělala.

Akaša se má výborně, žije plnohodnotný a šťastný život ve své psí i lidské smečce. Byla bych ráda, pokud bude mít ještě někdo z vás pocit, že je týrána a měla by být odebrána, aby mi napsal a můžeme si domluvit kupříkladu venčení, aby nevznikaly takovéto fámy.
Děkuji.
Lucie Markupová - šťastný majitel Akaši Arqevy
Kalimero25 jest offline   Reply With Quote