Thread: Akaša ArQeVa
View Single Post
Old 29-03-2010, 10:30   #13
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jenik View Post
1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem.
Pokud vím, Adrian si zde spíše tak povzdechl nad tím článkem a uvedl svou verzi. To, co tu jeho článek spustil, je věc další.

Quote:
Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné.
Mě to připadá dost podstatné..Vy byste si nechal líbit, kdyby za Vámi někdo přišel s tím, že Váš pes pokousal jiného, aniž byste o tom vlastně věděl a dotyčný měl jediný důkaz a chtěl po Vás zaplatit veškeré náklady se zraněním spojené a ještě z toho dělal obrovskou aféru?

Quote:
Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno.
Za 1. nevšimla jsem si, že by zrovna ČSV měla neadekvátní reakce. Spíš naopak v porovnání s jinými plemeny. Alespoň moje fena dává dostatek signálů když se jí něco nelíbí před tím, než se rozhodně k silnějšímu signálu.
Ano, vodicí psi dozajista nemají stejný život jako běžní psi...ale to neznamená, že jim bude prominuto jakékoli chování..nebo ano?
U incidentu jste nebyl, tak moc nechápu, jak můžete radit, jak se měl Adrian zachovat..po bitvě každý generál.

Quote:
3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy.
Ano, pokud predátor loví kořist, tak zezadu. Protože loví kořist. Ale v případě neshod mezi 2 psy jsem si nikdy nevšimla, že by čévéčko utočilo ze zálohy. Moje fena vždy stála k "protivníkovi" čelem. Ano, pokud se doma rozdovádí tak mě třeba štípne zezadu, ale taky zboku, stejně jako zepředu. A teď si nevybavuji ani jiného predátora, který by ke svému protivníkovi (nikoli kořisti) nestál čelem.

Quote:
Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů?
Proč jste si tedy pořizoval ČSVV? Upřímně řečeno - je mi jedno, jak na mne lidé koukají. Když se na Vás někdo bude chtít dívat jako na exota, tak se na Vás tak dívat bude, i kdyby ste se postavil na hlavu. Lidé především musejí sami chtít poznat a pochopit toto plemeno. Já kvůli svému okolí nebudu cpát svého psa do role hodného retrievra apod. ČSV prostě jsou jiní.
yzengrin jest offline   Reply With Quote