Vyjádření p. Primáka v onom článku:
"Lidé se naštvou, mají pocit, že psu zřejmě nedávám krmení. Přitom pes je pak schopen konzumovat cokoliv a kdekoliv. Hrozí, že se mi přiotráví, a veterinární péče je velmi nákladná. To jsem zjistil i kvůli incidentu, kdy mi Endyho napadl uprostřed náměstí československý vlčák v rukou mladičké dívky. Jakási kolemjdoucí paní paní mě upozornila, že mi krvácí pes. Naštěstí to bylo jen natržené ucho. Následoval převoz policejním vozem na veterinu. Také nepříjemná zkušenost."
Tak nevím, ale stačí se podívat na fotky onoho psa a je vidět, že do pracovní kondice má dost daleko. Je schopen konzumovat cokoliv a kdekoliv... neučí se na cvičáku třeba odmítat žrádlo jinak než od psovoda? Docela mě zaráží, že pes s výcvikem spočítaným řádově na desítky nebo dokonce stovky tisíc tohle nezvládá. Nákladnost veterinární péče zjistit až v okamžiku, kdy člověk dluží na veterině stovky korun je podle mého dost pozdě. Chápu, že slepci nemají jednoduchý život, ale ten pes taky ne a rozhodně by neměl patřit do rukou někomu, kdo není schopen se o něj po všech stránkách postarat nebo mu s tím někdo nepomůže. Ale tak nějak mi přijde, že u výcviku slepeckých psů se vždycky kouká jen na slepce, ale na to, co bude se psem už je všem jedno, hlavně že ten výcvik někdo zaplatí a někdo si na tom vydělá.
Ano, Endy byl napadem psem v rukou mladičké dívčiny. Podle mých informací a logického úsudku dostala ona mladičká (poklona pro yzengrin)

dívčina psy do ruky až po tom, co se celý incident řešil a pan Adrian odjel "policejním vozem na veterinu".
Když by si můj pes tímto stylem došel pro pár šrámů, asi bych si nechal maximálně zaplatit veterinární ošetření. Ale po tom, co pan Adrian zaplatil převoz sanitkou (jistě byla vzhleem k rozsahu poranění akutní), ošetření a ještě uhradil dluhy, bych asi slušně poděkoval a tuto příhodu si nechal pro sebe. Nicméně z tohoto divadla bych nevinil ani tak pana Primáka, ale spíš ty, kteří si na celé akci namasírovali svoje ego.
Každopádně pro pana Adriana jistě zkušenost a řekl bych dost drahá vzhledem k tomu, co všechno se stalo. Pro mě zkušenost, že pokud je v blízkosti Helpes, mít svého psa s košíkem a neměl by ani štěknout, protože by to mohlo k šarvátce vyprovokovat dva slepecké psy a už bych platil jak mourovatej.