Ach jo, tady si zas někdo nahnal triko, jak udělal dobře. Nejsmutnější na tom je, že celou akci podtrhla myslím dlouholetá uživatelka poradny Rudolfa Desenského Luxo a její parta.Jestli kterýkoliv z těch psů přežije rok 2010, tak bude mít víc štěstí než si kdo dokáže představit. Nebo nám Luxo o nich bude podávat zprávy?
Když se "ztratili", dělala mrtvého brouka, ale nakonec se prosáklo, že je ona a její parta "zachránců" dostala do jakéhosi "útulku" (podle zkušeností spíš koncentráku) v Korňi.
Rozhodil jsem inzeráty mezi českými ČVčkáři, kterým to nebylo lhostejné, v pátek všichni inzeráty stahovali, protože "Psi z objektu zmizeli a nikdo neví, kde jsou" a přesto když jsem v pátek dojel k Rudovi, tak byl zklamaný, protože měl o všechny rok (a půl) staré psy zájemce. Já mohl odvézt v případě potřeby dvě štěňata a i po stažení inzerátů jsem měl během víkendu 5-6 telefonátů od vážných zájemců o ty starší jedince.
O tu fenu s PP šlo až na posledním místě. O tu byl zájem dost velký a kdyby byla volná, vzal by si jí někdo, kdo by na ní pracoval a pokusil se projít bonitaci a v nejlepším případě ji uchovnil. Takhle bude buď sloužit k výrobě bezpapíráků nebo se po ní slehne zem. Měla pravděpodobně poslední šanci.
Pro mě obrovská prohra. Takhle jsem za blbce já a i všichni, kteří se snažili mi pomoct a dávali si to na stránky, případně rozhazovali sítě dál a dál. A o osudu těch psů ani nemluvím. Sám vím, co dokáže člověku takové ČVčko dát a je škoda, že tato nedostala šanci dělat někomu radost.
Zkrátka díky některým naprosto zmršená akce. Stačilo jen odložit vlastní ego a myslet ve prospěch těch psů. Pokud si Ruda nemohl (vím, že v sobotu mohl) vzít hafany všechny, mohli si "zachránci" vzít ten zbytek. Jsem přesvědčen, že alespoň ta první část by měla daleko lepší život než má teď a bude mít do budoucna. Když už nic jiného, tak budiž tento případ odstrašujícím případem pro další podobné situace. Škoda, že zrovna na plemeni, které je mému srdci nejbližší
|