Ahoj lidi,
právě jsem hovořil přímo s majitelkou těch psů. Jednali jsme především o těch ročkách, jelikož ta malá štěňata nejsou momentálně tak vážným problémem. Domluvili jsme se, že mi ty ročky nechá s tím, že zajistím jejich dobrou budoucnost. Pochoplila, že tito psi jsou neprodejní a způsobují jí jen problémy.
To znaméná, že potřebuji do soboty sehnat 4 lidi, kteří si je po jednom vezmou, jednu fenku si vezmu k sobě. Psa nemůžu, protože je u mne už jeden problémový pes, čévéčko Sorbon a nedělalo by to dobrotu. Víc psů také ne, jelikož je mnohem snažší práce s jedním než s dvěma, natož se smečkou psů, kteří se znají a budou tak ignorovat člověka.
Pokud máte zájem pomoci nějakému z těch psů, nebo víte o někom, kdo by si ho vzal, pak mi zavolejte nebo pošlete SMS (kontakt najdete na mém webu). Na telefonu jsem ohledně této kauzy takřka pořád.
Platí, co už jsem napsal na všech ostatních serverech, kde se to probírá, včetně mého serveru: s výchovou a resocializací každému poradím.
Pro ty, kteří stejně jako já brojí proti množení psů bez PP, chci dodat jednu věc. Aby se zabránilo dalšímu množení těchto bezpapíráků, je lepší je odtamtud dostat dřív, než se rozhárají ty fenky, kterým bude tak cca 15 měsíců. Jestliže jsou tam tříměsíční štěňata, pak předchozí vrh bude přesně o rok starší. Alespoň tak mi vychází vzorec jednoduché matematiky u plemene, kde fenka hárá jednou ročně. Až se tahle smečka "rozpráší", může si dospěláky paní oddělit, aby nedošlo k dalšímu nežádoucímu množení, jako je to u Kolomazníka, kde to dosáhlo katastrofických rozměrů. Všiml jsem si, že paní má dva kotce, pokusím se jí tedy osobně přesvědčit o škodlivosti množení. Jednala se mnou docela rozumně, snad u toho zůstane. Pokud by s ní na toto téma nebyla řeč, pak je na nás(vás), jak od ní tu papíračku dostat. Zatím na ní však nikdo netlačte, to už tu jednou bylo a couvla od všeho. Všechno má svůj čas.
Děkuji všem za spolupráci, hlavně paní ze slovenského klubu čévéček, která se v tom nejvíce angažuje. I Tobě Pavle, že to nesmažeš.
|