View Single Post
Old 07-04-2005, 12:34   #31
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by Margo
pzy rowerze? 6 km z 4 miesiecznym szczeniakiem? Sorry, ale to dla mnie niewyobrazalne. Nie dlatego, ze szczeniak by tego nie zrobil. Ale dlatego, ze nigdy bym mu na to nie pozwolila. Taki bieg to ogromne obciazenie dla rosnacego psa i najlepszy sposob na problemy w przyszlosci. Wiekszosc umow o sprzedazy szczeniaka zabrania czegos takiego.... i to do min. 1 roku....

To samo robimy u nas - sa spacery, sa pogonie i bieganie, ale zero treningu do min. jednego roku. I zadnego super forsowania do czasu, az pies zakonczy wzrost....
niekrzycz na mnie-ja co myszlysz niewedzalam co robie-to niebylo take jusz grube trenirowki-poprostu bieganie, chodzenie- i za kazde 5 min, patrszylam jak ona czuje sie-ale ona mala tyle energii ze koszmar-za duzo jak na takego mlodego psa-i biegali ona razem s moim starym psem, to jusz temp niebyl za duzy
i jeszcze niewem no harka jusz o 6 miesac swojego zyczu byla jak dorosly pies-potem tylko kilka cm. i wagi dorosla-ale kedy na perwszej wystawe pytali ile ona ma lat-i ja odpowedzalam ze 6 miesac to wszystky byli poprostu szokowany...
mala lejdy nie inaczej