Thread: Pies z marketu
View Single Post
Old 28-11-2009, 19:16   #84
grotifarys
Junior Member

Witajcie przemożni właściciele wilkopodobnych.

Dopiero niedawno się tutaj zarejestrowałem, i choć czytam Wasze wypowiedzi od dobrych kilku lat w miarę systematycznie, to dopiero w tym wątku zdecydowałem się na kilka uwag. Oczywiście sprowokował mnie sam temat wynikły z tych wypowiedzi Norwego/Polaka, dlatego kilka pierwszych pytań: Czy dla dobra psa ma jakiekolwiek znaczenie, że jest z hodowli i z rodowodem, czy też jest on bezrodowodowy i nie hodowlany, choć rasowy?

I jeśli rzeczywiście ten prowokator z Norwegii, jest autentycznym miłośnikiem psów a wilczków w szczególności, to należy ten jego wybieg związany z kupnem i posiadaniem
wilczka w kraju ryzykownym ku temu, - potępiać go w czambuł?

Czy sprawy przewagi Hodowli, nad zapewnieniem psu miłości i opieki, nie wyziera za nadto z Państwa wypowiedzi krytycznych?

Zaznaczam, że chcę poruszyć Problem, a nie akuratnie chciejstwo Norwego/Polaka, który za kpienie z polskiego komunizmu(?), powinien raczej znajdować się nie u tolerancyjnych Skandynawów, bowiem 'zły to ptak, który własne gniazdo kala' a całkiem gdzie indziej. Proponuje dziewiczą Syberię, gdzie wilczak czułby się doskonale - i o to chodzi.
grotifarys jest offline   Reply With Quote