Quote:
Originally Posted by XaedasKSP
Ja i tak kupie pieska wilczaka bo:
a) I tak nikt nie wie kim jestem w rzeczywistosci, wiec pieska moge kupic nawet sam w Polsce.
b) Pieska moze mi kupic wujek albo kuzyn w Polsce i jesli bede zmuszony tak zrobic to kupia pieska od tego hodowcy ktory najwiecej protestuje przeciw mnie bo bedzie to mialo dodatkowy smaczek 
|
Szczeniak to nie worek kartofli. Żaden rozsądny hodowca nie sprzeda psa osobie, o której nic nie wie. Myślę, że po tych buńczucznych zapowiedziach, wszyscy będą jeszcze bardziej wyczuleni i dokładnie sprawdzą w jakie ręce trafia ich szczeniak.
Quote:
Hodowca bo sprzeda pieska i moze nawet dostanie bonus zarobek za swoja uczciwosc, akceptacje dla uczciwosci ze strony innych oraz pomocnosc w zalatwieniu odpowiednich papierow a takze bedzie wiedzial ze piesek ma sie dobrze.
A moze nawet i weterynarz jesli bedzie musial podbic odpowiednie kartki ze piesek przeszedl takie a takie badania potrzebne do wyjazdu do skandynawii. Ale z tego co sie dowiedzialem ostatnio to jednak nie trzeba az tak skomplikowanych dokumentow zdrowia. Wystarczy paszport mix na wypadek kontroli na granicy.
|
To jest ta Twoja "uczciwość"? Propozycja łapówki?
Quote:
Piesek bo bedzie mu sie u mnie dobrze zylo w domu jednorodzinnym z duzym ogrodem i lasem niedaleko i codziennie z najlepsza karma i mieskiem dla wilczka, nie to co w bloku w polsce.
|
Biorąc pod uwagę co zaprezentowałeś na tym forum, nie masz bladego pojęcia co jest psu naprawdę potrzebne do szczęścia. W tym momencie skreśliłeś się jako przyszły właściciel.