Thread: Pies z marketu
View Single Post
Old 28-11-2009, 01:31   #50
krzyg
Dziad Borowy

krzyg's Avatar

Send a message via Skype™ to krzyg

Quote:
Originally Posted by XaedasKSP View Post
Ja i tak kupie pieska wilczaka bo:

a) I tak nikt nie wie kim jestem w rzeczywistosci, wiec pieska moge kupic nawet sam w Polsce.

b) Pieska moze mi kupic wujek albo kuzyn w Polsce i jesli bede zmuszony tak zrobic to kupia pieska od tego hodowcy ktory najwiecej protestuje przeciw mnie bo bedzie to mialo dodatkowy smaczek
Szczeniak to nie worek kartofli. Żaden rozsądny hodowca nie sprzeda psa osobie, o której nic nie wie. Myślę, że po tych buńczucznych zapowiedziach, wszyscy będą jeszcze bardziej wyczuleni i dokładnie sprawdzą w jakie ręce trafia ich szczeniak.

Quote:
Hodowca bo sprzeda pieska i moze nawet dostanie bonus zarobek za swoja uczciwosc, akceptacje dla uczciwosci ze strony innych oraz pomocnosc w zalatwieniu odpowiednich papierow a takze bedzie wiedzial ze piesek ma sie dobrze.

A moze nawet i weterynarz jesli bedzie musial podbic odpowiednie kartki ze piesek przeszedl takie a takie badania potrzebne do wyjazdu do skandynawii. Ale z tego co sie dowiedzialem ostatnio to jednak nie trzeba az tak skomplikowanych dokumentow zdrowia. Wystarczy paszport mix na wypadek kontroli na granicy.
To jest ta Twoja "uczciwość"? Propozycja łapówki?

Quote:
Piesek bo bedzie mu sie u mnie dobrze zylo w domu jednorodzinnym z duzym ogrodem i lasem niedaleko i codziennie z najlepsza karma i mieskiem dla wilczka, nie to co w bloku w polsce.
Biorąc pod uwagę co zaprezentowałeś na tym forum, nie masz bladego pojęcia co jest psu naprawdę potrzebne do szczęścia. W tym momencie skreśliłeś się jako przyszły właściciel.