View Single Post
Old 30-07-2009, 14:39   #53
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Narvana View Post
na litosc Boska, to jakiej Ty odpowiedzi niby oczekujesz?
Pytanie brzmialo, dlaczego bonitacja w Osiecznej jest nielegalna.
Dostales odpowiedz od Daivy i Margo w linkach. Tobie bylo malo,
Daiva wziela fragmenty z linkow, ktore byly podane. Tobie bylo malo (mimo, ze Twoj przyjaciel z Czech Ci wytlumaczyl co tam jest napisane).
A ja napisalam dokladnie to samo, ale w jezyku POLSKIM.
Marzenko podałaś wg, jakiego regulaminu są robione bonitacje na Czechach i w Słowacji. Margo wyraźnie napisała, ze bonitacja w Osiecznej będzie nielegalna, a Daiva dodała, ze tylko jedna w Polsce bonitacja jest legalna.
Jeśli mamy się trzymać tego samego regulaminu, bo nie mamy klubu i nie mamy innego regulaminu to ja chcę poznać wyraźne różnice pomiędzy tym, co widnieje na WD w dziale bonitacji z tą, która ma się odbyć w Osiecznej.
Sama podałaś, ze komisja musi się składać z uprawnionego sędziego, członka komisji hodowlanej i członka klubu. Jak dla mnie laika to w pozostałych krajach bonitacje powinny być robione wg takiego samego regulaminu, jaki maja kraje pochodzenia rasy, lub powinny być nieuznane. Bo wtedy jest dowolność w interpretacji wyników.

Zgodzę się też tutaj z częścią wypowiedzi Gagi dotyczącą bonitacji i wystaw, bo takie człowiek ma wrażenie patrząc, co sie dzieje.

Więc jak zauważysz nie dostałem odpowiedzi na zadane pytania.

Przecież można odnieść się do konkretnej bonitacji i napisać, ze została ona przeprowadzona w jednoosobowym składzie za zgodą klubu czeskiego czy słowackiego i to udowodnić. Można napisać, że w danym składzie komisji bonitacyjne ta osoba to uprawniony sędzia, ta to członek komisji hodowlanej, a ta to członek klubu. Bo jeśli mamy dowolność w interpretowaniu faktów to wtedy tez można napisać, ze wyniki sa uznawane wg swojego uznania i temat się skończy.

Ja w dalszym ciągu nie dostałem odpowiedzi na zadane pytanie, bo nikt z was nie wie, kto będzie w Osiecznej w komisji, za czyją zgodą ta bonitacja się odbędzie i wg, jakiego regulaminu. Podważać można legalność czegoś, jeśli sie wie, ze jest to nielegalne i ma się na to dowody. W tym przypadku nie został przytoczony żaden dowód na to, ze taka bonitacja ma być nielegalna.

Więc wybaczcie, ale nie jest to powód abym był obrażany przez kolejne osoby, bo chce uzyskać konkretną odpowiedz na konkretne pytanie.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote