View Single Post
Old 01-01-2005, 21:07   #11
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ynk
Po co żyjecie?
Co jest dla Was ważne?
Czy w imię tworzenia "NOWEJ RASY" można posuwać się tak daleko?!
Kto powiedział że człowiek i jego potrzeby i zachcianki są na tym świecie najważniejsze?
Dlatego pewne sprawy są dla Was dopuszczalne w imię wyższych idei.

Pomyślcie przez chwilę w spokoju i ciszy nad tym.
Po co żyjecie, co na tym świecie stanowi dla Was wartość najwyższą?
Ynku drogi, dobrze ci radzę: na przyszłość czytaj uważnie posty na które odpowieadsz i pomyśl przez chwilę nad tym, czy oskarżenia do których się posuniesz czasem kogoś nie dotkną.
A tytułem wyjaśnienia:
1. Nigdy nie byłam w czechosłowackim wojsku podobnie jak Margo, nie podejmowałam żadnych decyzji o hodowli CzW, mało tego, przecztaj sobie mój pierwszy post nt temat - nawet do głowy mi nie przyszło, że pieski mogłyby być zabijane, a informacje Margo mnie wręcz poraziły i przeraziły......

2. Dzięki nim zrozumiałam jednak, że w ten sposób CzW przeszły coś w rodzaju ekspresowej, choć niezwykle okrutnej ewolucji i na ten temat rozmawiałam z Margo. Wyraźnie nie zrozumiałeś kontekstu. Nie da się tego całego okrucieństwa cofnąć, niestety.... A niemówienie o tym też nie cofnie tych psich i ludzkich tragedii...

3. Nie wiesz nic na temat mojej hierarchii wartości, nie wiesz jakie decyzje podejmowałam w życiu i jaką cenę za nie płaciłam, nie wypowiadaj się więc pochopnie na ten temat

4.To nie ja kupiłam i hoduję psa będącego w pewnym sensie WYNIKIEM tej rzezi.....
Rona jest offline   Reply With Quote