Quote:
Originally Posted by Margo
PS: Grzesiek, uwierz mi, ze wpisanie danych miotu do emaila zabiera nie wiecej niz 10 minut. Jesli hodowla ma jeden miot w roku jest to 10 minut na ROK!!! Dla mnie, aby posprawdzac, popisac dane, przetlumaczyc, jeden email zabiera ponad pol godziny. Baza sprawdzana jest co jakis czas. Niektorzy hodowcy otrzymuja kilka emaili w roku. Przez kilka lat. Hodowli jest 800. Dzialajacych kolo 600. Latwo wyliczyc ile zabiera nam robienie czegos czego KOMPLETNIE robic bysmy nie musieli, gdyby tylko hodowcy poswiecili Wolfdogowi te 10 minut w roku! 
|
Ja akurat Małgosiu w odróżnieniu do innych wiem ile trzeba spędzić czasu przy komputerze poprawiając pewne dane w bazie. Wiem też ile kosztuje to Ciebie zachodu. Wiem też, ze non stop szperasz po stronach i szukasz, uzupełniasz to, czego wcale nie musisz robić. Wiem, bo uzupełniasz też moje dane, których jeszcze nie miałem czasu Ci dosłać. Ja Ci bardzo za to dziękuje i jestem wdzięczny, ze to robisz.
Jednak uważam, ze bazę powinniście bardziej zautomatyzować i postawić tam bardziej surowe kryteria. Wtedy jak zniknie połowa hodowli, a nawet połowa psów czy ich podstawowe dane to może nie będziesz " stronnicza " albo będziesz miała więcej tych mniej życzliwych.
Jednak na nic nie ma dobrej recepty, bo zawsze będzie ktoś niezadowolony.
Jednak hodowcy powinni dbać o prawidłowy wygląd przynajmniej ich psów w bazie danych. Zresztą świadczy to o nich i ich psach.