View Single Post
Old 09-02-2009, 21:55   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by OneUnited
Widzisz piszę o czymś takim bo zostałem oszukany i taki był mój pierwszy kontakt z HODOWCĄ . Wpłaciłem pieniądze i nie mam ani kasy ani psa . Może właśnie taka baza wiele by dała bo tracą na tym wszyscy Hodowcy Vilcaków w Polsce . Może nie byłem pierwszy . ? ?. Złość została a ja obiecałem sobie że tego nie zostawię i tyle dlatego się wypowiadam. Obiektywnie oceniam i mam na takie coś dokumenty a nie wpadłem na forum i mięsem targam tu i tam . To sugestia tylko a wiem że wiele osób tu zagląda szukając psa tego upragnionego i jak kończy się tak przygoda ? to rozpowszechnianie wilczaka w Polsce właśnie zakończy się na takich właśnie PSEUDO HODOWCACH

Hmm. powiem tak: jeśli jesteś pewny swoich racji i twierdzeń i jeśli we wspomnianej sprawie nie masz sobie nic do zarzucenia... to po prostu powiedz o tym publicznie i już. Pamiętaj jednak, że jakiekolwiek nietrafione oskarżenia mogą być przyczyną kłopotów dla Ciebie albo skrzywdzić kogoś niewinnego.
Z tzw "drugiego obiegu" znamy juz sprawy wypinania się na właścicieli w przypadku chorób szczzniaków.... ale to zawsze jest decyzja zainteresowanych stron, czy chcą to upublicznić na forum czy gdzie indziej.

EDIT: przy ZkwP istnieją sądy koleżeńskie, które zajmują sie takimi sprawami może warto skorzystać z tej opcji? Przy zakończeniu sprawy "wyrok" nie byłby juz żadnym pomówieniem...

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 09-02-2009 at 22:03.
Gaga jest offline   Reply With Quote