Quote:
Originally Posted by Tisethor
Taháním kožichu jsme už prošli, jenže ho to vytočilo ještě víc. Začne vrčet a kousat. Tak jsme si ho dali hezky na lopatky, ale moc se mu to nelíbilo. Tím nechci říci, že by pak přestal, ba naopak.
Na to že mu jsou dva měsíce si někdy dost dovoluje (ale tak myslím, nejsme určo jediní), to mi je jasné. Příjde mi, jak když něco utneme a už to přestane dělat, tak se najde věc jiná  .
Hmm, asi nezbyde nic jiného než pokračovat v tahání kožíšku nebo chytnutím za tu jeho roztomilou tlamičku.
Jinak díky.
|
Nevím jak chápeš pojem tahání za kožich. Když si štěně přidržíš za kůži na tvářích a přiměřeným tónem hlasu ho uměrníš, pochopí. Trest ale musí přijít okamžitě po prohřešku. Musí být rychlý, nemá význam psa nějak dlouho deptat. Stejně si ale nepamatuju, že bych někou situaci se svými štěňaty musela v tomto věku takhle násilně řešit. Příjde mi to dost brzy.Házet dvouměsíční štěně na záda je hodně drsné a jsem přesvědčená, že vůbec nerozumí. S touto metodou se u nás roztrhl pytel po odvysílání jednoho pořadu s R.Desenským. Těměř na každé čévéčkářské akci se najde někdo kdo tímto způsobem "usměrňuje" ještě víc vzdorující psisko.