View Single Post
Old 12-01-2009, 21:42   #38
LenkaR
Junior Member

LenkaR's Avatar

Send a message via ICQ to LenkaR Send a message via Skype™ to LenkaR

Ahoj, my jsme na Amee čekali skoro 2 roky než se vybrané fence narodí, narodila se v únoru, hned jak jsme ji přivezli jsme se ji snažili naučit kde má své místo, měla nachystaný pelíšek v garáži (spíše sklad a bez auta). Když usnula přenesla jsem ji do pelíšku v garáži a nechala ji otevřené dveře do bytu, pak se naučila tam chodit sama. Dnes tam zůstava jen když jsme pryč a na noc, někdy ve společnosti kocoura. Venku je ráda ale musí si jednou za čas udělat kontrolu domu, zda jsou všichni v pořádku nebo se náhodou nechystá něco k snědku. Před Amee jsem měla fenku NO a je to teda podstatný rozdíl, také je rozdíl mít psa doma a poznávat se, známe se tak, že poznáme své nálady, dokonce poznala že jsem těhotná a hlídá mi bříško, nikdy před tím mi hlavu na břicho nepokládala vždy jen na nohy.
Co se týče chovatelů- neměli jsme jediný problém, když Amee otekl čumák a zdejší veterináři nevěděli z čeho, nabídli konzultaci u jejich veterináře. Naštěstí se to opouzdřilo - byl to absces (pravděpodobně ze zapíchlého trnu v dásni). Pravidelně se informují o tom jak roste, doprovodili nás ke svodu a na první výstavu.
Na cvičák jezdíme pravidelně, skoro všichni mají psi s PP, takže problém nemáme. Občas jsou potíže s výcvikem protože 98% psů jsou NO a někteří si myslí že na ČSV platí stejné výcvikové metody jako na NO, což je špatně, ale hlavní výcvikář to zvládá a vždy jen zařve: "to je vlk na to musíš jinak!" Rozhodně bych si nevzala 2 psy najednou, jsem ráda že zvládáme jednoho. Opravdu je to rozdíl cvičit NO a ČSV, udělá něco 40x dobře a pak najednou dělá že neví co po ní chceme....
Přejeme šťastnou ruku ve výběru
LenkaR jest offline   Reply With Quote